Așadar, o nouă pârtie de schi și sanie a fost amenajată în comuna Mărișel din județul Cluj. Administratorii au transmis că speră să o poată pune în funcțiune până la începerea sezonului de schi din această iarnă.
O nouă pârtie de schi și sanie a fost amenajată în județul Cluj
Autoritățile sunt optimiste că vor inaugura noua atracție până la venirea iernii, conform StirideCluj.
„Ținând cont că se apropie sezonul de iarnă, spre bucuria mea vreau să vă anunț că am amenajat la Mărișel, în zona Mănăstirii Crucea Iancului, o pârtie de sanie și schi, unde toți iubitorii sporturilor de iarnă se vor putea bucura de ea.
Această investiție s-a făcut de către Primăria Mărișel și va fi administrată în continuare tot de Primărie. Luni s-a muncit intens la montarea benzii de urcare. Sper să o putem pune în funcțiune până la venirea zăpezii”, a declarat primarul comunei Viorel Ghic.
Staţiunea de vis din România care rivalizează cu cele din Alpi
Amintim că în România se află mai multe stațiuni de vis. Una dintre ele se află la 80 de kilometri de Râmnicu Vâlcea. Totul se găseşte în staţiunea Voineasa din judeţul Vâlcea, aflată pe valea râului Lotru, între Munții Căpățânii și Munții Lotrului.
Așezarea este atestată în anul 1520, într-un hrisov din timpul domniei lui Neagoe Basarab, domnitor al Țării Românești și a lui Ioan Zapolia, voievod al Transilvaniei, care hotărau granița între Țara Românească și Transilvania.
După anul 1774, mai mulți păstori din zona Sibiului se stabilesc la Voineasa, iar în anul 1908, așezarea este declarată comună. O dată cu construirea Hidrocentralei Lotru – Ciunget din anul 1960, se construiesc stațiunile Voineasa și Vidra
Staţiunea Voineasa se află la o altitudine de 600–800 metri. Este perfectă pentru cei care vor să facă drumeţii, dar şi pentru schi în timpul iernii. Pârtia de schi se află pe domeniu schiabil Voineasa. De la Voineasa până la Ski Resort Transalpina trebuie parcurşi aproximativ 34 Km. Altitudinea la baza pârtiei este de 1350 m.
La Voineasa pot veni şi cei care doresc să se trateze de diferite afecţiuni, cum ar fi asteniile nervoase, stările de debilitate, de surmenaj fizic și intelectual, anemii secundare, boli ale aparatului locomotor sau ale căilor respiratorii.