În comparație cu modelul precedent, Octavia a crescut semnificativ în ceea ce privește lungimea și lățimea. Noul model este cu 90 mm mai lung și cu 45 mm mai lat decât cea de-a doua generație Octavia. În același timp, ampatamentul a crescut cu 108 mm, ceea ce reprezintă un beneficiu mai ales pentru interior și spațiul oferit de locurile din spate. “Noua Octavia demonstrează faptul că am continuat în mod hotărât să parcurgem traseul tipic pentru un automobil Skoda. Este un automobil cu proprietăţi caracteristice clasei medii, dar cu un preț de automobil compact. Este mașina ideală pentru clienții exigenți și siguri pe sine, care se așteaptă să descopere un automobil Octavia modern cu toate atuurile sale. Este ceea ce avem noi mai de preț”,  consideră Frank Welsch, membru al Consiliului de Administrație Skoda, responsabil pentru Dezvoltare tehnică.
A treia generație Skoda Octavia, va fi disponibilă, conform importatorului local, la toți dealerii mărcii cehe din România începând de luni, 4 martie. Modelul poate fi comandat într-unul dintre cele trei niveluri de echipare – Active, Ambition, Elegance – la prețuri cu TVA cuprinse între 14.256 de euro (Active, 1.2 TSI – 86 CP, M5) și 23.022 euro (Elegance, 2.0 TDi – 150 CP, DSG6).

Detalii despre comportamentul rutier, dotările, atuurile și dezavantajele noii Skoda Octavia puteți găsi în articolul realizat de Capital cu ocazia testului internațional desfășurat în Portugalia: Bestsellerul pieţei importurilor, la treia generaţie