Cei de la Business Insider informează că, un think-tank independent din Washington, condus de un fost absolvent al academiei, a elaborat un raport potrivit căruia armele cu energie focalizată vor fi utilizate în toate ramurile armatei, de la infanterie la vehicule de asalt.

Autorii raportului susţin că folosirea laserelor va fi mult mai ieftină pe viitor, pentru că energia necesară lansării unei "salve" este practic nelimitată. "Protejarea bazelor militare din Oceanul Pacific împotriva unui număr ipotetic de 30 de rachete balistice chineze implică un cost de 700 de milioane de dolari, reprezentând rachete de interceptare, însă cu lasere costul ar fi similar cu nefolosirea armelor", se menţionează  în studiu.

SUA cheltuie în prezent 500 de milioane de dolari pe an pentru cercetarea militară în domeniul laserelor, activitate care va produce dispoztive de dimensiuni variate, de la arme de arme mici până la tunuri care pot distruge rachete şi chiar avioane, se arată în raportul citat de Business Insider.