Explozia uriaşă care a devastat săptămâna trecută cartiere din capitala libaneză Beirut s-a soldat cu 171 de morţi şi peste 6.000 de răniţi, potrivit unui nou bilanţ al Ministerului Sănătăţii, relatează AFP.
Câți bani ar putea primi Libanul pentru a se pune pe picioare
Aceasta este lista cu țările care au decis să ajute Libanul să se pună pe picioare după explozia de săptămâna trecută.
- Qatar – 50 de milioane de dolari
- Kuweit – 40 de milioane de dolari
- Uniunea Europeană – 30 milioane de euro suplimentar celor 33 de milioane de euro deja promiși.
- Marea Britanie – un bonus de 20 de milioane de lire sterline, la cele 5 milioane de lire sterline promise săptămâna trecută
- Franța – 30 de milioane de euro
- Danemarca – 20 de milioane de euro
- SUA – 15 milioane dolari
- Germania – 10 milioane de euro la deja promisa sumă de 1,5 milioane de euro
- Norvegia – 6,5 milioane de euro
- Elveția – 4,38 milioane de dolari
- Spania – făină, consumabile medicale și corturi.
Guvernul a demisionat
Ministrul libanez al Sănătății, Hamad Hassan, a declarat că toți membrii Guvernului din Liban au demisionat luni după-amiaza, în urma unei ședințe. Exploziile de la Beirut au făcut ca acest lucru să fie dorit de cât mai mulți libanezi.
Surse guvernamentale au declarat anterior că primul ministru al Libanului, Hassan Diab, l-ar fi anunțat pe președintele libanez Michel Aoun că ar dori să demisioneze.
Protestele violente din Liban i-au făcut pe mai mulți membri ai Guvernului libanez să demisioneze. Cei care au ieșit în stradă erau nemulțumiți față de situația economică și socială din țară. Exploziile devastatoare de la Beirut nu au făcut decât să accentueze starea de nemulțumire a populației țării.