Noul director al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere. „După patru luni de bâlbâieli, astăzi s-a finalizat numirea”

cnir

SURSA FOTO: CNIR

Directorul adjunct al CNAIR Gabriel Budescu a fost ales director general al CNIR (Companiei Naţionale de Investiţii Rutier)e, a anunțat Cătălin Urtoi, fostul director interimar.

Gabriel Budescu a fost ales director general al CNIR

Directorul adjunct al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Gabriel Budescu a fost votat, luni, în funcţia de director general al CNIR, el urmând să ocupe această funcţie în următorii trei ani.

Anunţul a fost făcut de directorul interimar al CNIR, Cătălin Urtoi, care a participat şi el la concursul pentru funcţia de director.

Noul director a fost ales prin votul membrilor Consiliului de Administraţie al CNIR. Gabriel Budescu a obţinut cinci voturi, în timp ce Cătălin Urtoi a fost votat de trei membri ai CA.

”După patru luni de bâlbâieli, astăzi s-a finalizat în CA CNIR numirea directorului general. Nu am ce să comentez, adică mă supun majorităţii. Îl felicit pe noul director general”, a scris, luni seară, pe Facebook, Cătălin Urtoi, care a rămas simplu membru în Consiliul de Administraţie al CNIR.

Urtoi a precizat că este foarte important ca bugetul CNIR pentru acest an să fie finalizat cât mai repede.

Totodată, Urtoi a afirmat că va cere în prima şedinţă a Consiliului de Administraţie al CNIR ca sectorul montan de 159 de kilometri Miercurea Nirajului – Leghin din Autostrada A8 Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş să treacă în administrarea CNIR.

Grindeanu nu mai accepta situația

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, vineri, că este o chestiune de zile până când va mai accepta situaţia de la CNIR, acolo unde a fost făcută o selecţie, iar cei de acolo de trei, patru luni ”nu sunt în stare să găsească o majoritate” pentru numirea unui director general. El a menționat că s-a făcut selecție conform OUG 109/2011 și că, în prezent, ministerul nu poartă o mare responsabilitate, fiind delimitat în PNRR. De asemenea, a menționat că selecția a fost făcută de o firmă externă conform prevederilor OUG 109.

Și că de câteva luni nu au fost în măsură să găsească o majoritate pentru numirea unui director general. El a considerat această situație inacceptabilă și a transmis acest lucru. De asemenea, a indicat că Adunarea Generală a Acționarilor probabil că va transmite în zilele următoare că această situație nu poate continua. Și că nu pot primi salarii fără să aibă indicatori de performanță și o bună guvernanță.

“E o chestiune de zile să mai accept situaţia de acolo. S-a făcut selecţie pe 109 (OUG 109/2011 – n.r.). În acest moment, ministerul nu are foarte multă responsabilitate. E bornă în PNRR. S-a făcut selecţie de către o firmă externă, aşa cum spune 109, şi de vreo două, trei, patru luni nu sunt în stare să găsească majoritatea, aceşti domni şi doamne selectate prin 109 să găsească o majoritate să numească un director general. Ceea ce e inacceptabil. Şi le-am şi transmis. Şi Adunarea Generală a Acţionarilor probabil le va transmite în zilele următoare că acest lucru nu poate să continue. Nu pot să primeasă salarii fără să aibă indicatori de performanţă şi toate lucrurile care ţin de o bună guvernanţă. Şi nu au în acest moment pentru că nu sunt în stare nici măcar să îşi aleagă un director. Această situaţie nu mai poate continua. Iar Adunarea Generală a Acţionarilor probabil că va lua o decizie din acest punct de vedere”, a declarat Sorin Grindeanu.