Așteptată la începutul lui 2014, viitoarea generație ForTwo va fi doar primul exponent al unei familii în plină expansiune. Micul vehicul cu două locuri va fi urmat de o nouă interpretare a lui ForFour și, cum altfel, de un mic SUV. Dezvoltată, în parte, împreună cu francezii de la Renault, familia smart va beneficia de o modificare destul de importantă la nivelul designului exterior, iar interiorul va fi configurat astfel încât să poată rivaliza cu noile vedete ale clasei mini.
Conform AutoExpress, exteriorul vehiculului de serie va împrumuta multe dintre caracteristicile conceptului ForVision, dezvoltat de inginerii de la Mercedes-Benz împreună cu specialiștii BASF. În interior, principala atracție va fi tableta detașabilă amplasată pe panoul frontal, element influențat, se pare, de reacția pozitivă a clienților micii familii up!, Mii și Citigo produsă de grupul Volkswagen.
Dacă ForTwo va fi echipat cu propulsor de 900 cmc care dezvoltă 64 CP, pentru ForFour este așteptată intrarea în scenă a unor motoare dezvoltate împreună cu Renault. Este vorba despre unități turbo cu trei cilindrii care dezvoltă 84 CP, respectiv, 104 CP. Aceleași motoare vor fi amplasate de francezi pe modelul Twingo.
Spre sfârșitul lui 2015 familia smart va crește prin intrarea în vânzare a unui mic SUV care va prelua o parte dintre detaliile viitoarei generații Nissan Juke. Pentru design trebuie luate în cponsiderare liniile conceptului ForStars, prezentat în 2012 la Detroit, iar propulsia va fi asigurată de unități diesel și alimentate cu benzină care vor dezvolta până la 150 CP. Și acestea vor fi o realizare comună Daimer – Renault – Nissan.