"În momentul de faţă, gazonul este apt de joc, deci este unul matur. Din câte am înţeles de la cei care l-au montat şi de la consultantul UEFA, nu e niciun fel de problemă pentru desfăşurarea jocurilor pe acest stadion, din toamna aceasta. După iarnă, o să vedem ce se întâmplă cu el", a precizat Hreapcă.

Potrivit oficialului PMB, gazonul a fost adus din Olanda, în condiţii de frig normal – la temperatura de 4 grade Celsius.

"Tirurile au început să intre în Bucureşti, ieri dimineaţă, şi ultimele au ajuns în timpul nopţii, pentru asigurarea unui flux de muncă continuu. Gazonul a fost montat într-un interval de 12 ore, de ieri seară până azi-dimineaţă", a spus Hreapcă.

Acesta a menţionat că mai există o rezervă de gazon de 350 metri pătraţi.

El nu a exclus posibilitatea necesităţii cumpărării unei instalaţii care să asigure microclimatul gazonului, dacă acesta nu se va comporta la parametri normali.

Ian Mc Pearson, consultantul UEFA, a asigurat că are o experienţă vastă în acest domeniu, numai anul trecut livrând FIFA un număr de 17 gazoane.

"Am început să lucrăm luni dimineaţă, şi am lucrat pe parcursul săptămânii pentru a avea gazonul pe care îl vedeţi acum, în faţa dumneavoastră".

Mc Person a precizat că buna comportare a gazonului depinde de microclimatul existent în stadion, dar şi de condiţiile de întreţinere, menţionând că lumina este unul dintre factorii principali în această direcţie.

"Vom decide ulterior dacă este necesară aducerea unei instalaţii de lumină alternativă", a precizat oficialul olandez.

John Hendriks, reprezentantul furnizorului gazonului şi montatorul acestuia, cu o experienţă de 35 de ani în domeniu, consideră că acţiunea de replantare a gazonului este una de succes, mulţumită şi autorităţilor române implicate în acest proiect.

"Este bine să se aştepte câteva zile, până la desfăşurarea primului meci", a spus el, evitând să răspundă care au fost costurile pentru acest nou gazon.

Totodată, el nu a putut să răspundă câte jocuri se vor putea disputa pe această suprafaţă, până în primăvară, din cauza factorilor menţionaţi de Ian Mc Pearson.

"Ian m-a felicitat pentru munca depusă, iar eu garantez că pe acest gazon se poate juca fotbal", a mai spus Hendriks.
SURSA: Agerpres