WCD-800 a fost creat în formă de stand pentru a permite poziţionarea verticală a telefonului pentru apeluri video şi trimiterea de mesaje text sau poziţionarea orizontală pentru vizionarea programelor TV sau a filmelor HD în timpul încărcării.

„Smartphone-urile au devenit cel mai frecvent mediu de consum al conţinutului multimedia şi de comunicare, prin urmare necesită încărcarea de mai multe ori pe zi,” afirmă Dr. Jong-seok Park, preşedinte si CEO al companiei LG Electronics Mobile Communications. „Am încercat astfel să folosim timpul în care telefonul este încărcat pentru o experienţă pozitivă a consumatorilor, care pot utiliza telefonul în timp ce acesta este poziţionat pe stand.”

Noul încărcător LG elimină şi inconvenientele cablului care trebuie introdus în telefon pentru încărcare. Cu noul LG WCD-800, încărcarea se face prin poziţionarea telefonului în suportul cu o lăţime de doar 75.8 mm. Surpafaţa pentru încărcare este dublă comparativ cu încărcătorul wireless LG anterior, model WCP-700.

Folosing inducţia electromagnetică, LG WCD-800 foloseşte curentul electric produs de câmpurile magnetice ale bobinelor electrice poziţionate sub încărcător. Oferind un confort sporit de utilizare, LG WCD-800 are aceeaşi eficienţă şi eficacitate ca şi încărcătoarele convenţionale cu fir .

Încărcătorul wireless LG este compatibil cu toate device-urile care respectă standardul Qi al Wireless Power Consortium (WPC), standardul global pentru tehnologia wireless.

LG WCD-800 va fi introdus la început în Coreea, urmând să fie lansat şi în America de Nord în prima jumătate a anului.