Potrivit Apple, tableta va fi disponibilă prin intermediul magazinului online Apple şi al distribuitorilor autorizaţi. Clienţii vor putea face rezervări începând cu data de 19 iulie.

Anunţul vine la scurt timp după ce Apple a pus capăt unui diferend cu societatea Proview Technology, cu privire la drepturile de proprietate asupra numelui iPad în China. Pentru a soluţiona această dispută Apple a plătit Proview suma de 60 de milioane de dolari pentru a dobândi drepturile asupra numelui iPad.

Cea de a treia generaţie a tabletei iPad, cea mai vândută tabletă la nivel mondial, a fost lansată la mijlocul lunii martie pe pieţele din SUA şi Europa. Preţul pentru versiunea de bază este de 499 de dolari, iar modelele care au acces la reţelele de telefonie 4G sunt comercializate la preţuri de 629 şi 829 de dolari.

China, împreună cu Hong Kong şi Taiwan, reprezintă a doua mare piaţă pentru Apple după SUA. Potrivit companiei americane, China a contribuit cu 7,9 miliarde de dolari, aproximativ 20% din veniturile Apple în al doilea trimestru al exerciţiului fiscal 2012.