Nissan a pus capat speculatiilor si a prezentat publicului prezent la Tokyo Motor Show noul GT-R, un coupe ultra-sportiv, care va concura in SUA cu Chevrolet Corvette. GT-R, cunoscut si sub numele de Skyline, a facut istorie printre pasionatii de automobile sportive si in comunitatea tuning-ului.

GT-R se va vinde in Japonia incepand din decembrie, iar in SUA din iulie 2008. Momentan nu se stie daca va exista si productie destinata pietei europene.

 

Masina a fost gandita in mare proportie pentru publicul american, o decizie indrazneata, daca luam in calcul ca generatia anterioara nu s-a comercializat deloc pe continentul american, din cauza normelor de poluare si a costurilor uriase pe care le presupunea modificarea specificatiilor tehnice pentru piata SUA.

 

In Japonia, pretul de pornire este de 68.000 de dolari, iar in SUA se asteapta un pret de 80.000 de dolari.

 

GT-R are un motor V6 de 3,8 litri, supraalimentat cu doua turbine si 473 de cai putere la 6.400 rpm. Tractiunea este integrala permanenta, iar acceleratia 0-100 km/h sub 4 secunde, ceea ce se apropie de performantele unei motociclete de strada.

 

Nissan va produce 12.000 de GT-R pe an.

 

Vezi aici noul Nissan GT-R

 

Sursa: msnbc