Shachar Shaine, preşedintele companiei United Romanian Breweries Bereprod, a fost desemnat preşedintele Consiliului Investitorilor Străini (FIC). Noul şef al FIC a propus deja un plan în cinci puncte care vizează interesele investitorilor străini în contextul crizei economice din România.

„Este o onoare pentru mine să mă alătur altor companii implicate în activităţi menite să încurajeze atragerea potenţialilor investitori străini în România, dar şi pentru a menţine o relaţie bună cu factorii de decizie. În plus, realizez şi importanţa pe care discuţiile pe care le vom avea cu reprezentanţii Guvernului României ar putea duce şi la soluţionarea unora dintre problemele majore ale României, mai ales în această perioadă extrem de dificilă din punct de vedere economic”, a declarat Shachar Shaine.

Începând din luna iunie, Shachar Shaine va face parte, alături de Mariana Gheorghe (CEO Petrom), Gilbert Wood (CEO Hall, Dickler) şi Şerban Toader (Senior Partner KPMG) din Comitetul Executiv al FIC.

Planul lui Shaine

Shachar Shaine propune ca FIC să se concentreze în perioada următoare pe discutarea măsurilor care trebuie luate pentru a depăşi criza economică, pe consolidarea şi creşterea numărului membrilor FIC, cooptând toţi investitorii străini din România şi pe pledarea pentru o legislaţie specifică în vederea creşterii flexibilităţii pieţei muncii.

FIC va avea în vedere şi lobby-ul pe lângă factorii de decizie din România pentru implementarea măsurilor în vederea atragerii de noi investiţii atât în domenii noi, cât şi în cele deja existente, ca şi pe stabilirea de linii de comunicare cu Uniunea Europeană şi cu autoritatile locale, în special cu privire la îmbunătăţirea percepţiei asupra economiei româneşti.

„Capitalul” FIC – 16 miliarde de euro

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a fost înfiinţat în 1997 şi are peste 100 de companii membre, a căror investiţie cumulată în România depăşeşte suma de 16 miliarde de euro, reprezentând aproximativ două treimi din volumul total al investiţiilor străine din ţară.

Misiunea Consiliului Investitorilor Străini este de a facilita dialogul între factorii de decizie relevanţi şi investitori pentru îmbunătăţirea climatului de afaceri din România şi pentru a asigura asistenţă României în procesul de aderare la Uniunea Europeană.