Noul post TV care apare în România. Va fi lansat pe 1 aprilie 2024

televiziune

SURSA FOTO: Dreamstime

Un nou post TV va fi introdus pe rețelele de cablu din România la începutul lunii aprilie. Postul este deja prezent în țara vecină, Ungaria, și este un urmaș al televiziunii Filmmuzeum.

Un nou post TV apare în România, la începutul lunii aprilie

Lansarea unui nou post TV în România este întotdeauna un eveniment interesant pentru telespectatori. În ceea ce privește conținutul acestui nou program, trebuie spus, din capul locului, că va fi un post nișat pe un anumit tip de programe.

În curând, telespectatorii din România vor avea parte de o nouă adiție în rețeaua de cablu. „Film Mania” este noul post de televiziune care va fi lansat la începutul lunii viitoare, în aprilie. Acest nou canal este deținut de compania AMC Networks, cunoscută pentru alte posturi de televiziune populare precum Film Cafe, Minimax, Jimjam, TV Paprika și AMC.

Postul va difuza filme americane vechi

Conform informațiilor furnizate de paginademedia.ro, „Film Mania” va oferi telespectatorilor filme americane clasice. Acesta va fi disponibil în rețelele de cablu din țară, inclusiv pe platforme precum Vodafone sau Orange. Lansarea oficială a canalului este programată pentru data de 1 aprilie 2024.

Astfel, pasionații de filme vor avea o nouă destinație pentru a-și satisface pofta de cinema clasic, iar lansarea „Film Mania” promite să aducă o ofertă diversificată și captivantă de conținut pentru publicul din România.

Film Mania este deja prezent pe rețelele de cablu din țara vecină, Ungaria. Noul post își are rădăcinile în televiziunea Filmmuzeum. Schimbarea sa în Film Mania a avut loc în 2012, când o altă televiziune din AMC Networks, Zone Romantica, s-a transformat în Film Cafe.

Acum, Film Mania pregătește terenul pentru lansarea sa în România, având deja licența de difuzare asigurată. Un aspect interesant este că în afară de filmele americane clasice, va include și producții din Europa, Asia sau alte zone geografice ale lumii.

Programele vor fi subtitrate

Acest lucru promite să ofere o varietate și mai mare de conținut cinematografic pentru telespectatorii români. Mai mult decât atât, programele vor fi disponibile 24 de ore din 24 și vor fi subtitrate. Se va facilita astfel accesul la conținutul divers pentru o gamă cât mai largă de public. Este evident că Film Mania are potențialul de a deveni o destinație preferată pentru iubitorii de filme din România, oferindu-le o experiență cinematografică bogată și captivantă.

”Licența FILM MANIA ROMANIA pentru operarea programelor de televiziune difuzate prin sisteme speciale de transmisie este valabilă pentru o perioadă de 12 ani. Programele vor fi în special formate din filme și seriale clasice din toate genurile, produse în principal în Statele Unite ale Americii, precum și (în mod secundar) în Europa, Asia și alte zone geografice ale lumii. Emisia va fi de 24 de ore pe zi.

Limba principală a televiziunii va fi română, iar televiziunea este exclusiv dedicată pentru România. Consiliul pentru Radiodifuziune și Televiziune din Cehia va fi informa autoritatea de reglementare din România (Consiliul Național al Audiovizualului) că programele Film Mania România pot fi difuzate pe teritoriul României pe baza licenței cehe de difuzare”, potrivit hdsatelit.com.

În România sunt peste 200 de posturi

În conformitate cu statistici oficiale, în prezent, în România există peste 200 de posturi de televiziune. Acestea acoperă o gamă largă de categorii, inclusiv știri, filme, divertisment, muzică, sport, gătit, religie și desene animate.

Înainte de a fi difuzat, fiecare post de televiziune este supus unei analize riguroase din partea reprezentanților Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). Aprobarea și obținerea unei licențe din partea CNA sunt necesare pentru a putea fi inclus în oferta cablu sau transmis pe antena digitală. În plus, posturile de televiziune trebuie să respecte regulile și standardele impuse de CNA. Acestea includ, printre altele, utilizarea unui limbaj adecvat și conform normelor etice.

Aceste reglementări sunt menite să asigure că conținutul difuzat în mediul audiovizual respectă valorile și standardele societății. Protejează în același timp interesele și drepturile telespectatorilor, și contribuind la menținerea unui mediu media sănătos și diversificat în România.