"O nouă eră, pariul Papademos, a subliniat Ethnos (centru-stânga), vorbind despre decizia "istorică" a celor trei partide – dreapta, socialiştii şi extrema-dreaptă – de a forma un guvern de uniune, care ‘a liniştit Grecia şi pe partenerii săi europeni".

Şi prima pagină a ziarului Ta Nea (pro-socialist) păstrează nota: "Noul guvern este chemat să câştige marele pariu naţional de menţinere a ţării în zona euro după cinci zile tragicomice în căutarea unui premier de consens". Potrivit Ta Nea şi mai multor surse media, portofoliul-cheie al finanţelor ar urma să rămână la Evangelos Venizelos.

Dreapta (Noua-Democraţie) ar participa la noul guvern cu cel puţin patru cadre, printre care fostul comisar european Stavros Dimas, în timp ce participarea a doi reprezentanţi ai extremei-drepte (Laos) este de asemenea avută în vedere în noul executiv, conform Ta Nea.

Pentru liberalul Kathimerini, noul guvern "întoarce pagina şi naşte speranţa". Alegerea lui Papademos "este o decizie importantă de responsabilitate a oamenilor noştri politici, chiar dacă a intervenit în ultimul minut", conform cotidianului.

Eleftheros Typos subliniază că acordul pentru noul guvern a fost primit cu un sentiment de uşurare de opinia publică, nu pentru că oamenii visau la un bancher în fruntea ţării, ci pentru că "finalmente ţara are un premier care va conduce ţara spre alegeri".

La rândul său, cotidianul financiar Naftemporiki notează că guvernul este primit favorabil "atât la nivel social, cât şi politic". În fine, mai rezervat, cotidianul de stânga Eleftherotypia scrie că "guvernul de cooperare al celor două principale partide a fost impus de Bruxelles". Jurnalul remarcă faptul că alegerea are "similarităţi importante cu alegerea Italiei, pentru că în ambele cazuri sistemul politic s-a dovedit incapabil să gestioneze criza".

Agerpres