Victor Ponta este de părere că numele viitorului președinte al României va veni în plic, în 2024. Fostul premier a apreciat că românii, cetățenii de rând, nu mai au vreun drept de decizie. Pentru 2024, Ponta se așteaptă ca viitorul președinte de la Palatul Cotroceni să fie dictat direct din străinătate.
„Și Klaus Iohannis, tot de birocrați din cercurile NATO sau UE a fost pus președinte al României”, a apreciat Victor Ponta.
Adevărul despre alegerile din 2024: Președintele României va veni în plic
El a apreciat că la alegerile prezidențiale din 2024, alegerea nu va fi cea făcută de români. În opinia sa, lucrurile vor fi decise din afara României.
„Președintele României va veni în plic. Nu decidem noi. La fel s-a întâmplat și cu Iohannis. Suntem țară NATO, UE, nu cred că cineva de la mine încoace mai vrea să aibă oameni care spun că țin în primul rând cu România. Domnul Iohannis ține cu NATO în primul rând, apoi cu UE, apoi domnia sa. Alții fac politică pentru noi”, a comentat fostul premier.
El a apreciat că avem cea mai mare inflație din istorie, „cea mai mare distrugere a economiei românești”. În opinia sa, noi nu mai avem economie românească.
„Avem niște firme mari care fac profituri la noi. De ce nu facem să ne fie mai bine?!”, a declarat Victor Ponta, pentru România TV, duminică seara.
Întrebările lui Ponta cu privire la noile taxe impuse de Guvern
De asemenea, fostul premier a adresat câteva întrebări retorice, cu privire la noile taxe impuse de guvern, pe vreme de criză.
„Ne spun că ne-au scos MCV-ul… MCV-ul era o măciucă politică împotriva adversarilor. Nimeni nu spune nimic despre pensii, despre salarii. Nu spune UE că nu ne lasă (n.r. – să majorăm pensiile).
Pur și simplu nu găsesc pe cineva care să-mi spună de ce au ridicat de la 5 la 8 la sută impozitele la întreprinderi. Ei sunt liberali… De ce măresc pensiile cu 12%, când inflația e 16%?!”, a spus Victor Ponta.
El a întrebat de ce s-au mărit la microîntreprinderi impozitele și nu la multinaționale.
„De ce nu la bănci, care au înregistrat profituri record? Ei le-au mărit tot la firmele românești, la microîntreprinderi.
Daca tot ești în relații bune cu Comisia Europeană, de ce nu iei mai mulți bani? Eu cred că asta e problema, nu găsim pe cineva care să ne explice. Că cine guvernează, știm…”, a punctat Ponta.