Conform producătorului, încă din faza de concepție, noul Renault Clio a fost gândit pentru a putea fi personalizat atât la interior cât si la exterior. Se pot personaliza carcasele oglinzilor retrovizoare exterioare, calandrul, bara spate, elementele de protecție a portierelor, culorile jantelor, plafonul, planșa de bord, panourile ușilor, volanul, mânerele interioare ale ușilor, maneta schimbătorului de viteze, conturul aeratoarelor, tapițeria și covorasele.
Noua generație Clio, dezvăluită în premieră absolută pe 3 iulie 2012, propune o serie de evoluții importante față de modelul precedent și se evidențiază prin caracteristici greu de găsit pe modele similare din această clasă. Printre acestea pot fi găsite card pentru acces și demaraj, ESP și Hill Assist disponibile standard pe toată gama, Radio Bluetooth dotat cu sistemul inteligent Renault Bass Reflex, sistemul MEDIA NAV cu ecran tactil de 7 inch, faruri de zi cu tehnologie LED și Sistem de asistenŃă video la parcarea cu spatele.
Gama Clio IV cuprinde trei versiuni de echipare – Authentique, Expression, Dynamique – și patru motorizări, doua alimentate cu benzină (1.2 – 16V – 75 CP, Energy TCe 90) și două diesel (1.5 dCi – 75 CP și Energy dCi 90). Prețurile de listă pornesc de la 10.200 euro (inclusiv TVA), pentru versiunea de intrare în gamă, Authentique 1,2 16V 75 CP, și ajung până la 14.500 euro (inclusiv TVA) pentru versiunea Dynamique Energy dCi 90. Printre echipamentele standard regăsim: airbaguri frontale și laterale cap-torace pentru șofer și pasager, tempomat-limitator de viteză (Cruise Control), oglinzi retrovizoare reglabile și degivrante electric.