evaluate la peste 2.544 miliarde lei, aproximativ 67 milioane Euro. „Pe www.e-licitatie.ro furnizorii beneficiaza de tratament egal, autoritatile contractante pot alege produsele, nu si furnizorii, iar produsul, pretul, cantitatea si castigatorul corespunzatoare fiecarei tranzactii sunt publicate pe Internet”, a declarat Dan Nica, ministrul Comunicatiilor.
Intre 28 si 30 noiembrie, la Bucuresti, s-a desfasurat Forumul Regional de Comunicatii 2003, la care au participat operatori, analisti si oficiali romani si straini. In cadrul Forumului, s-au anuntat o serie de noutati:
Atlas intra in paine la inceputul lui noiembrie
Atlas Telecom a anuntat, in cadrul Forumului, ca va face lansarea comerciala in primele zile ale lunii noiembrie. Cu aceasta ocazie va anunta si noile tarife. „La un interval mai mare decat ne-am dorit fata de lansarea comerciala de la Oradea, reteaua noastra functioneaza ireprosabil in conditii necomerciale”, a declarat Adrian Boca, director executiv la Atlas Telecom. Reteaua de telefonie Atlas are mobilitate limitata si va acoperi 20 de orase din Romania. „Vrem ca in urmatorii trei ani sa avem un milion de abonati”, a mai spus Boca. Atlas Telecom va oferi in primul rand servicii de telefonie clasica (abonamente cu minute incluse pentru convorbiri in retea), ulterior, servicii cu valoare adaugata: relatii cu clientii, transmisii de date (wireless LAN), email, SMS si alte servicii. Investitia Atlas se va ridica la 100 de milioane de euro.
Astral are 20.000 de clienti broad-band
Astral Telecom, care urma sa lanseze serviciul sau comercial de voce in aceasta toamna (decizie, momentan, amanata) a anuntat ca are 20.000 de utilizatori de Internet, dintre care 12.000 pe broad-band (conexiuni in banda larga). Totodata, grupul Astral, unul dintre cei mai importanti furnizori de cablu, are 670.000 de utilizatori pe aceasta piata.
Orange lanseaza EDGE la anul
Orange a anuntat, pentru anul viitor, lansarea tehnologiei EDGE – de generatia a treia. Echipamentele folosite pentru upgrade-ul retelei actuale vor fi marca Alcatel. Prin tehnologia EDGE se spera triplarea numarului de abonati de date, care, pana acum, au avut la dispozitie doar tehnologia GPRS (de generatie 2,5). Varujan Pambuccian, presedintele Comisiei de IT&C din Camera Deputatilor, crede ca prezenta tehnologiei EDGE in Romania demonstreaza ca piata telecom locala functioneaza din ce in ce mai bine. Totusi, pe plan mondial, numarul operatorilor GSM care au implementat EDGE este destul de redus.
Servicii de videoconferinta pentru romanii din New York
Cei de la PC Net au ajuns si pe piata americana. Ei au deschis un punct de prezenta in Queens New York, in care vor oferi servicii de videoconferinta, precum si un Calling Center. Cine doreste o convorbire cu Romania (sau invers) trebuie sa rezerve din timp un terminal si sa achite o taxa. Echipa PC Net se va ocupa de managementul intalnirii, astfel incat la ora stabilita, solicitantul sa fie online cu destinatarul. Pentru inceput, serviciul este prezent in Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, Timisoara, Constanta, Ploiesti, Braila, Bacau, Oradea, Craiova, Galati. PC Net urmeaza sa deschida doua noi puncte in America de Nord, la Miami si Los Angeles.
Microsoft da liber Romaniei la codul sursa
Romania a aderat la programul guvernamental de securitate privind codul sursa al Microsoft, semnand un acord in acest sens. Programul guvernamental de securitate privind codul sursa (Microsoft Government Security Program – GSP) ofera guvernelor nationale accesul controlat la codul sursa Microsoft Windows si la alte informatii tehnice. Microsoft a mai semnat documente similare cu doar 15 tari. „Semnarea de astazi este in primul rand legata de credibilitatea Romaniei pe plan extern, astfel de acorduri fiind semnate numai cu acele tari care intrunesc anumite conditii in ceea ce priveste protejarea programelor de calculator si care se bucura de incredere”, a declarat Dan Nica. „Este o noua piatra de hotar in cadrul parteneriatului strategic al carui cadru a fost semnat de curand la Roma”, a declarat Jean-Philippe Courtois, director general pentru Europa.
Noutati
6 noiembrie 2003, 12:00
Ultima modificare în 6 noiembrie 2003, 14:00
evaluate la peste 2.544 miliarde lei, aproximativ 67 milioane Euro. "Pe www.e-licitatie.ro furnizorii beneficiaza de tratament egal, autoritatile contractante pot alege produsele, nu si furnizorii, iar produsul, pretul, cantitatea si castigatorul corespunzatoare fiecarei tranzactii sunt publicate pe Internet", a declarat Dan Nica, ministrul Comunicatiilor. Intre 28 si 30 noiembrie, la Bucuresti, s-a desfasurat Forumul Regional de Comunicatii 2003, la care au participat operatori, analisti si ofi
Etichete: arhiva
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Intarzieri de trei luni la plata finantarilor
- Un „best of” de la Tori Amos ***
- Voteaza! si primesti ciorapi
- Leul nu aduce profit la sfarsit de an
- Un lant international a strans deja sapte hoteluri autohtone
- Evenimentul saptamanii
- Sfaturi pentru firmele care cauta sa-si inchirieze un sediu
- Compania saptamanii
- Bancile isi dezgheata investitiile
- Legea nr. 270 din 18 iunie 2003. Legea spitalelor