Management participativ de Jean-Francois Roussel, editura Cavallioti, este un ghid practic de management prin intermediul caruia autorul propune un demers menit sa conduca la o responsabilizare mai mare a angajatilor din organizatii. Jean-Francois Roussel lasa deoparte conceptele de participare ideala si propune, prin intermediul acestei lucrari, o implementare progresiva si structurata in functie de etape bine definite, luand in consideratie nivelul de formare al fiecarei persoane implicate in proces. Autorul propune un proces verificat, bazat pe largirea si imbogatirea sarcinilor, aspecte de la care se porneste constructia sistemului de participare la conducere. Ghidul este conceput pentru a putea fi aplicat in interiorul unei echipe de lucru, dar el serveste deopotriva la satisfacerea intereselor conducerii de la toate nivelurile organizatiei.

Mobilizarea echipei de Martin Forest, editura Cavallioti insumeaza experienta practica a autorului, consultant in cadrul Grupului CFC, recunoscut in lume pentru serviciile in domeniul managementului, resurselor umane si gestiunii calitatii. Lucrarea, conceputa intr-un mod extrem de practic, sub forma unui ghid, prezinta procesele si instrumentele utile managerilor, ca si specialistilor din domeniul consultantei, preocupati de stimularea si mobilizarea unei echipe. Autorul propune practici mobilizatoare eficace si permite intelegerea importantei schimbarii comportamentului pe care aceste practici o cer persoanelor care vor sa-si amelioreze stilul de management. Pentru achizitionare:
tel.: 050/733.733; 094/703.601

Dictionar englez-roman de relatii internationale, de Graham Evans si Jeffery Newnham, editat de Universal Dalsi, ofera, prin cele peste 700 de cuvinte explicate, un tablou cuprinzator al relatiilor internationale contemporane. Fiecare dintre cuvintele titlu este explicat cu claritate, apelandu-se la argumente convingatoare, si constituie astfel adevarate eseuri in miniatura. In ansamblu, lucrarea constituie un amplu tablou al relatiilor internationale, dupa uriasele rasturnari survenite in urma incheierii Razboiului rece. Dictionarul este util tuturor celor care lucreaza sau au legaturi cu vastul domeniu definit de relatiile internationale contemporane, precum si celor din mediul academic. Lucrarea a fost publicata cu sprijinul Departamentului de dezvoltare Internationala al Guvernului Marii Britanii.
Pentru achizitionare:
e-mail: marian@kappa.ro, tel./fax: 222.38.59

Dictionar multimedia englez-roman, aflat la a doua editie in limba engleza si recent aparut la editura Universal Dalsi, contine traducerea si explicarea a peste 3000 de termeni din domeniul multimedia, tratand subiecte de la CD-ROM-uri pana la captarea video, instrumente de creatie si manevrarea imaginilor, proiectarea Internetului si a Web-ului, inclusiv RealAudio si VRML. Lucrarea se adreseaza deopotriva creatorilor si utilizatorilor din domeniul multimedia. Pentru achizitionare:
e-mail: marian@kappa.ro, tel./fax: 222.38.59