Compania Nova Imobiliare a anunţat că va demara în această toamnă construcţia centrului comercial Colosseum din zona Chitila, proiect care va absorbi o investiţie de 350 milioane de euro.

În momentul de faţă, compania controlată de investitori britanici se află în negocieri cu mai multe bănci româneşti şi internaţionale privind finanţarea proiectului.

Investitorul Colosseum va mai aloca suplimentar o sumă de aproximativ 30 milioane de euro pentru îmbunătăţirea căilor de acces şi a transportului public local.

Prima fază, închiriată în proprţie de 70%0-34745-poza2.jpg

Proiectul Colosseum este localizat în Sos Chitila, Sectorul 1, Bucureşti, pe o suprafaţă de 620.000 mp  şi va fi realizat în două faze.

În prima fază se va construi un parc comercial cu o suprafaţă de 58.000 mp, iar în cea de-a doua fază va fi edificat un mall cu o suprafaţă de 140.000 mp de  comerţ cu amănuntul şi 8.500 locuri de parcare, găzduind peste 480 de magazine.

Peste 70% din spaţiile comerciale destinate primei etape de dezvoltare a proiectului sunt deja închiriate. Potrivit dezvoltatorului, principalii chiriaşi sunt: Carrefour, Flanco, Altex, Leroy Merlin.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în luna iulie, planul urbanistic zonal pentru acest proiect, la începutul lunii august fiind avizat şi de Prefectură.

SURSA: Nova Imobiliare