Compania are o experienţă de peste 10 ani în soluţii integrate pentru managementul informaţiei, în ultima perioadă fiind implicată și în proiecte finanțate de la bugetul UE.
„Contrar tendinţei generale de scădere a pieţei datorată conjuncturii social-economice, cifra de afaceri înregistrată de Novensys în ultimul an s-a diminuat cu o rată mai mică decât cea a pieţei. Am contracarat această tendinţă prin implementarea soluţiilor inteligente, extinderea echipei prin recrutarea celor mai buni specialişti din piaţă, o strategie de fidelizare a clienţilor noştri şi atragerea de noi parteneriate”, a declarat Cezar Golumbeanu, CEO & President of the Board. În ultimul an echipa a crescut cu peste 10%, angajările continuând în 2011 pentru a susţine o creştere sănătoasă a business-ului.
Novensys a fost nominalizat la premiile „European IT Excellence Awards 2011”, printre cele mai prestigioase premii ale industriei IT europene, cu „eRovinieta”, proiect dezvoltat şi implementat anul trecut pentru Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. O serie de proiecte importante au fost implementate sau sunt în curs de implementare la Rompetrol, CN Imprimeria Naţională, Grupul Romprest, IRCAT-CO, Delamode Romania, Coelco Sistem, Heinrig, Bigotti ş.a.
Golumbeanu spune că în 2011 se așteaptă ca segmentul de producţie şi servicii, sector care reprezintă un procent important din vânzările Novensys, să înregistreze o evoluţie pozitivă. În retail, după doi ani de scădere, consumul va reveni pe creştere, iar semnalele se simt deja în piaţă prin mişcarea tuturor marilor retaileri în zona de extindere a reţelelor pe care le operează. Creşterea în zona de retail va conduce şi la o accelerare în zona de distribuţie, transport şi logistică.