Marți, pe data de 29 august, sunt în continuare scurgeri de gaze la una dintre cisternele de la Crevedia, unde sâmbătă au avut loc mai multe explozii la o stație GPL. Cisterna prezintă fisuri, în urma deflagrațiilor.
Scurgeri de gaze la Crevedia
Marți, pe data de 29 august, sunt scurgeri de gaze la una dintre cisternele de la Crevedia, unde în acest weekend au avut loc mai multe explozii la o stație GPL. Cel mai probabil, este vorba despre cisterna pe care pompierii încearcă să o mențină sigură încă de sâmbătă.
Perimetrul de siguranță de acolo a fost extins de către pompieri, de la 300-400 de metri depărtare la circa 700 de metri depărtare. Autoritățile au decis că este mai sigur, având în vedere că în acest moment, acolo unde s-a produs deflagrația se află trei cisterne.
Două dintre acestea au în interiorul lor combustibil, iar din cea de-a treia gazul petrolier lichefiat se scurge prin fisurile care s-au produs odată cu explozia.
Anchetatorii nu pot scoate gazul, din cauza riscului de explozie
Din cauza riscului de explozie, anchetatorii nu pot scoate în acest moment gazul cu ajutorul robinetelor, motiv pentru care așteaptă ca acesta să se scurgă natural.
În prezent, peste 15 pompieri se află la locul exploziei de la Crevedia și acționează cu patru autospeciale de stingere, un SMURD și răcesc cele trei cisterne.
Acolo este, de asemenea, un echipaj CBRN (soluții chimice, biologice, radiologice și nucleare) care face măsurători de specialitate o dată la patru ore.
Directorul INSEMEX Petroșani (Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă) a spus că a indicat criminaliștilor care sunt materialele care trebuie ridicate acolo drept probe și cel mai probabil că INSEMEX a încheiat cercetarea la fața locului. Acum, totul este în mâinile criminaliștilor și specialiștilor din cadrul IGPR.
Bărbatul decedat a raportat scurgeri de gaze
Bărbatul care a decedat este doar unul dintre cei care au raportat de multe ori scurgeri de gaz. Reporterii care au mers la fața locului au aflat de la oamenii care încercau să-și recupereze o parte din bunuri că, de-a lungul timpului, ei au simțit miros de gaz dinspre stația GPL.
Ei spun că mirosul de gaz a devenit mai proeminent după retragerea autorizației. Localnicii au mai povestit că au făcut numeroase sesizări. Printre aceștia se afla și bărbatul care a decedat.
Localnicii le-au mai povestit reporterilor de la Realitatea PLUS că poliția a venit la un moment dat la stația GPL și că a închis-o, dar ea a funcționat și după.
Reporterii au mai aflat de la oamenii de acolo că bărbatul care a decedat din cauza exploziei era panicat din cauza mirosului de gaz. Tot el ar fi spus că dacă ar fi să moară, va muri tocmai din cauza acestei stații. Vorbele bărbatului s-au adeverit, din păcate.
Localnicii au explicat că au încercat să ia legătura cu autoritățile. Ei voiau să explice că se simt în pericol, dar nimeni nu a făcut nimic până în momentul tragediei.