Nu accepta acest contract. Statul român te obligă să achiți banii, deși nu datorezi nimic

protest contabili si economisti e-TVA ANAF

SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Escrocii pot păcăli ANAF-ul! Un tânăr crescut la un orfelinat a aflat că are o datorie la Fisc în valoare de 1,5 milioane de lei. Cum a ajuns într-o asemenea situație?

Victima unei escrocherii are o datorie de peste 1,50 milioane de lei la ANAF

Un tânăr de 23 de ani, crescut într-un orfelinat din județul Botoșani, a fost înştiinţat de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) că are o datorie în valoare de 1,54 milioane de lei.

El susține ferm că a fost victima unei escrocherii puse la cale chiar de cel care îi era instructor la casa de copii, care i-a promis un loc de muncă stabil și un venit bun, dacă vor deveni asociați într-o afacere. Victima a primit 500 de euro pentru a semna o serie de documente.

„În 2021, în mai, am fost în carantină și domnul de la casa de copii m-a contact telefonic. Mi-a spus dacă vreau să fiu asociatul unui prieten de-ai lui și mi-a spus că o să am un job stabil, un loc de muncă și un salariu când o să ies din casa de copii. Am avut multe procese la Botoșani, la domiciliu mi-au trimis plicuri ANAF și societățile pe care le-a păgubit domnul respectiv.

Mi-a ajuns la societatea unde lucrez poprire de la ANAF că am să plătesc 300.000 de euro. Fiind la casa de copii nu avem bani și mi-a dat și 500 de euro când am semnat actele și mi-a zis: ”Vreau să te ajut, vreau să ai și tu un …” și eu am pus botul, fără sa îmi dau seama că voi fi înșelat”, a declarat victima, Marian Cosmin Federeciuc, în cadrul unui interviu acordat pentru Antena 3 CNN.

La nivelul DGASPC Botoșani, a fost constituită o comisie de cercetare a incidentului respectiv. A fost întocmit un raport în acest sens. Din concluziile raportului, nu există elemente care să sugereze că acel om ar fi vinovat.

Tânărul orfan a fost sfătuit să depună o plângere la poliție, singura instituție abilitată să elucideze acest caz.

„Noi am constituit la nivelul instituției o comisie de cercetare a acestui eveniment colegii au încheiat un raport în acest sens. Se pare că nu sunt elemente care să ne inducă ideea că, colegul nostru este vinovat. Am sfătuit tânărul să facă plângere la poliție care e singura instituție care poate elucida acest caz”, a explicat director adjunct DGASPC Botoșani.

Înșelătoria pe WhatsApp care îți fură datele

Românii trebuie să fie cu ochii în patru după escroci! În ultima vreme, au apărut noi escrocherii, una dintre ele se numește „furtul de profil”. Asta înseamnă că cineva încearcă să vă preia contul WhatsApp și să aibă acces la toate grupurile și contactele dvs., punând în pericol atât informațiile personale, cât și legăturile sociale și profesionale.

Escrocheria începe cu un mesaj aparent inofensiv de la cineva cunoscut: „Bună, ți-am trimis din greșeală un cod, îmi poți da codul înapoi?”. Dacă răspundeți și trimiteți codul, contul dvs. va fi compromis. Acest cod este de fapt un cod de verificare din 6 cifre, folosit pentru autentificarea contului, și dacă hackerii îl obțin, pot prelua controlul contului dvs. WhatsApp.