Nu arunca coaja de banană la gunoi! Poți face din ea prăjituri super gustoase
Stai liniștită, nu trebuie să înlocuiește bucățile de fructe cu coji de banană pentru a avea o prăjitură aromată. Cojile le vom folosi în prepararea aluatului pentru prăjituri. Tot ce trebuie să facem este să lăsăm cojile de banane să se usuce, apoi le măcinăm până când arată precum făina. După care, poți folosi ingredientul respectiv în orice prăjitură pe care vrei să o faci.
Precizăm că aceste coji nu ar trebui risipite, deoarece au multe minerale și nutrienți care luptă împotriva cancerului. Pe scurt, o prăjitură făcută cu făină din coajă de banană are mai multe fibre, magneziu, potasiu și compuși antioxidanți decât o prăjitură obișnuită.
Atenție! Nu faceți greșeala de a adăuga prea multă făină de coajă de banană în prăjiturile dumneavoastră. În caz contrar, blatul va avea o culoare maro și va fi tare.
Dacă nu sunteți o iubitoare de dulciuri, să știți că puteți folosi făina din coaje de banane și în aluatul pentru pâine sau paste. Dacă înlocuiți făina de grâu cu făină de coajă de banană, pâinea voastră va avea mai multe proteine, carbohidrați și grăsimi.
În plus, dacă alegeți să folosiți cojile de banane, nu doar că veți consuma vitaminele din ea, dar veți reduce și risipa alimentară.
De ce ar trebui să mâncăm banane zilnic?
Dacă, totuși, nu ești tentată să încerci gustul cojii de banană, noi te sfătuim să mănânci măcar frunctul, deoarece are o mulțime de beneficii asupra organismului uman.
Bananele conțin în mod natural zahăr. Cu toate acestea, porția recomandată (de o jumătate de banană mare) conține doar 15 grame de carbohidrați. Tăiați banana în două, înainte de a o decoji. Apoi acoperiți partea expusă a fructului neconsumat cu folie de plastic pentru a preveni să devină maronie și păstrați-o la frigider.
În plus, o modalitate simplă de a încetini creșterea zahărului din sânge provocată de alimente bogate în carbohidrați este combinarea lor cu alte produse care conțin nutrienți mai ușor digerat, cum ar fi grăsimile și proteinele.
De exemplu, iaurtul grecesc, care este bogat în proteine, merge perfect cu câteva felii de banane. Această combinație poate diminua impactul pe care carbohidrații din ambele alimente îl vor avea asupra nivelului de glucoză din corpul tău.
O altă combinație gustoasă este untul de arahide cu bananele, deoarece este bogat în proteine și grăsimi sănătoase pentru inimă. Pregătiți la micul dejun un bol de fulgi de ovăz cu banane și unt de arahid și nu veți avea probleme cu glicemia!