Dacă vi se pare că este prea complicat, puteți încerca și varianta cuptorului. Chiar dacă unele voci spun că aripioarele picante nu ies la fel de bune, Cnet.com arată cum putem găti aripioare de pui picante la cuptor.

Ce sunt aripioarele picante de pui în stil Buffalo

Aripioarele picante de pui în stil Buffalo nu lipsesc aproape de la nicio masă a americanilor. Sosul Buffalo este un amestec simplu de unt topit și sos iute la care, după gust, se poate adăuga și miere.

Considerate una dintre cele mai populare gustări din America, aripioarele de pui în stil Buffalo au apărut prima dată într-un mic bar din Buffalo, NY, în 1964. Proprietarul a vrut să reutilizeze aripioarele de pui rămase pentru a-și hrăni familia, așa că a inventat un sos special, pe care l-a adăugat delicioaselor aripioare prăjite.

Spre deosebire de prăjire, pregătirea aripioarelor de pui la cuptor necesită mai multă atenție la detalii pentru a avea la sfârșit rezultatul dorit.
Prepararea la cuptor a aripioarelor nu necesită decât respectarea unor reguli de bază.

Cum se fac aripioarele picante la cuptor

1. După ce ați scos aripioarele din frigider, asigurați-vă că sun bine spălate și apoi lăsați-le să se usuce bine. Pregătirea lor în prealabil este la fel de importantă ca pentru orice friptură.

2. Pentru a păstra umiditatea și a ajuta pielea să iasă cât mai crocantă, bucătarii adaugă un strat ușor de praf de copt și/sau făină. Dacă vreți să evitați aceste două ingrediente, puteți să fierbeți ușor aripioarele, timp de 10 minute, nu mai mult.

3. Ungeți apoi aripioarele cu condimente- sare, piper, boia, sau orice alt condiment uscat – înainte de a le băga la cuptor. Niciodată nu le condimentați după ce le-ați gătit!

4. Așezați aripioarele, într-un singur strat, în tavă, pe o foaie de copt. Puteți să puneți și folie de aluminiu, pentru o curățare ușoară a tăvii. Dacă aveți un grătar special pentru tavă, puteți să-l folosiți, astfel încât grăsimea să se poată scurge mai bine.

5. Lăsați-le să se coacă la 350 de grade, timp de o oră, întorcându-le din când în când.

6. Dacă vreți ca pielea aripioarelor să fie foarte crocantă, setați cuptorul la 425-450 de grade în ultimele 20-30 de minute ale coacerii. Sau, prăjiți-le ulterior timp de 2 până la 3 minute, pe fiecare parte.

7. Odată scoase din cuptor, aceste aripioare picante trebuie savurate alături de un sos: fie că este sosul de brânză albastră) și din tijele crocante de țelină apio, fie cu sos de soia, usturoi, teriyaki, ghimbir și chiar curry.