Scandal uriaș legat de ivermectină! Profesorul Alexandru Rafila a contrazis vehement recomandările legate de folosirea ivermectinei în scop profilactic, împotriva Covid-19.

Rafila îl acuză pe medicul român din SUA că poate fi acuzat de malpraxis. Asta, în urma recomandărilor făcute.

Care sunt reacțiile adverse

Alexandru Rafila l-a criticat marți seara la Antena 3 pe medicul Ioan Alexie din Statele Unite pentru că îndeamnă oamenii să se trateze anti-COVID cu un medicament de uz veterinar.

”Aveți o problemă de etică”, i-a transmis Rafila. Alexie susține însă că în Las Vegas utilizează ivermectină pentru anihilarea infecției cu Covid-19.

Rafila a spus că se miră de maniera în care Ioan Alexie recomandă un medicament care nu este autorizat/aprobat nici măcar în America.

”Eu mă mir de Alexie că își tratează pacienții cu ivermectină. Am găsit documente ale Autorității de Reglementare a Medicamentului din SUA în care se spune clar că acest medicament nu e recomandat pentru uz uman. Și se arată și care sunt reacțiile adverse (erupție cutunată, diaree, dureri de stomac, umflarea feței, parestezie, efecte neurologice, scăderea presiunii arteriale etc.).

”Nu înțeleg poziția domnului Alexie”

Prin urmare nu înțeleg poziția domnului Alexie. Dacă tratează un pacient pentru Covid cu ivermectină și pacientul moare, ce face în condițiile în care medicamentul nu este autorizat? În acest caz se poate discuta de malpraxis”, a arătat Alexandru Rafila.

Medicul Ioan Alexie a intervenit. Acesta a spus că planul său nu este să schimbe legile și medicina în România. Ci doar să informeze despre eficacitatea medicamentului, în speranța că autoritățile vor face demersuri pentru a-l utiliza.

”Pot exista studii în Financial Times – care nici măcar nu e o publicație medicală – ori prin alte reviste. Atâta timp cât acestea date nu sunt certificate de organisme de reglementare, atâta timp cât medicamentul nu este autorizat, consecințele pot fi foarte grave”, a atenționat Rafila, potrivit g4media.ro.

”O idee total greșită”

Și în America și în UE există agenții și instituții care reglementează utilizarea medicamentelor din punct de vedere al eficacității și siguranței. Până în prezent, singura utilizare acceptată pentru uz uman, în cazul ivermectinei, vizează afecțiuni la nivelul pielii. Mai precis se folosește ca unguent în tratamentul râiei/scabiei.

”Ideea ca oamenii să fie îndemnați să consume acest produs, profilactic, este total greșită. Și trebuie analizate care sunt consecințele acestei campanii în care se sugerează că Ivermectina poate fi luată pe termen lung, pentru că ne-ar apăra de Covid-19.

Să iei un medicament foarte toxic pe perioadă îndelungată poate să genereze probleme foarte serioase”, a avertizat Rafila.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin.