Nu mai adăuga acest ingredient în cafea! Cât este de sănătos?

cafea cu lapte

SURSA FOTO: Dreamstime

O dimineață fără cafea poate fi comparată cu mâncarea fără sare. Dacă sunteți o persoană care face eforturi substanțiale pentru a slăbi, ținând diete stricte și mergând constant la sală, dar observați că progresați puțin sau aproape deloc, s-ar putea ca de vină să fie tocmai cafeaua.

Cafeaua cu lapte poate îngreuna procesul de slăbit

Cafeaua cu lapte poate îngreuna procesul de slăbit. Mai precis, un anumit ingredient pe care îl combinăm cu această băutură  savuroasă.

Adăugarea laptelui, zahărului și a unor arome diverse poate anula beneficiile cafelei pentru sănătate. Prin urmare, dacă vreți să dați jos câteva kilograme, dar nu vă puteți abține de la delicioasa cafea cu lapte, efortul poate fi zadarnic.

O ceașcă de Caffe-Latte pe care ne-am obișnuit să o bem dimineața, înainte de a începe munca, poate avea între 150-200 de calorii, în funcție de dimensiune și dacă adăugăm ceva în plus, cum ar fi zahărul sau tot felul de îndulcitori. Dacă mai punem și sirop de caramel, caloriile vor crește și mai mult.

O ceașcă de cafea cu lapte fără grăsimi de 250 ml va avea aproximativ 72 de calorii, în timp ce aceeași cantitate de cafea cu lapte, la care adăugăm arome, va conține aproximativ 134 de calorii.

Dacă puneți la socoteală o singură ceașcă de cafea cu arome, băută în fiecare zi a săptămânii, veți ajunge să consumați 1.000 de calorii, săptămânal, doar din cafea, iar mersul la sală nu va anula asta, potrivit Healthline.

Alegeți laptele de ovăz

Băutorii de cafea se întreabă dacă laptele de ovăz influențează conținutul caloric al dozei zilnice de cofeină. Un Caffe- Latte tipic conține între 170 – 225 ml de lapte. O porție de 240 ml de lapte de ovăz conține 120 de calorii, adică o calorie la 2 ml de lapte. Deci, dacă ați adăugat 225 ml de lapte de ovăz la cafea, asta înseamnă 112,5 calorii.

În consecință, două cești de Caffe- Latte cu lapte de ovăz, în fiecare zi a săptămânii, înseamnă 1.631 de calorii acumulate.

Cu cât cafeaua are mai puține ingrediente, cu atât va fi mai pură și mai aromată. În plus, este bine să alegeți un tip de cafea cu mai puțin zahăr, deoarece acesta formează un strat caramelizat care adaugă un gust amar și o culoare destul de închisă.

SURSA FOTO: Dreamstime

Cafeaua neagră e mai sănătoasă

Ben Lucas, fondator al Flow Athletic, explică ce ar trebui să facem dacă nu putem renunța la plăcerea de bea cafea. ”Dacă beți una sau două cafele zilnic și nu puteți renunța deloc, nu este o tragedie.

Cafeaua de dimineață este un moment relaxant înainte de a începe ziua. Dar există două lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare. Primul este că, dacă sunteți foarte stresat și beți multă cafea, asta poate crește nivelul de cortizol.

Cu timpul, acest lucru poate afecta digestia, așa că riscați să vă îngrășați”, spune el.

În al doilea rând, adaugă el, trebuie să țineți cont de ceea ce include cafeaua, mai exact dacă obișnuiți să adăugați frișcă și zahăr. Recomandarea lui este că, dacă pur și simplu nu puteți rezista fără a bea cafea, trebuie să o beți neagră.

Iată ce conține o linguriță de frișcă adăugată în ceașca de cafea:

  • Calorii: 30
  • Grăsimi totale: 3 g
  • Grăsimi saturate: 1,5 g
  • Grăsimi trans: 0 g
  • Sodiu: 10 mg
  • Total carbohidrați: 1 g
  • Zahăr: 1 g
  • Fibre: 0 g
  • Proteine: 0,5 g