Restricții de trafic pe Calea Victoriei pentru evenimentul „Onor Armatei Române”

Restricții de trafic. Sâmbătă, în București, circulația rutieră va fi restricționată pe un segment important din Calea Victoriei, precum și pe alte artere conexe, în intervalul orar 09:00 – 21:00, pentru desfășurarea evenimentului „Onor Armatei Române”.

Conform Brigăzii Rutiere a Capitalei, restricțiile vor fi aplicate pe Calea Victoriei, între bulevardele Dacia și Regina Elisabeta.

Traversarea auto va fi totuși permisă la intersecția cu Strada Ion Câmpineanu, iar sensul de deplasare dintre Strada Episcopiei și Strada Știrbei Vodă va fi menținut pentru a facilita traficul.

Totodată, accesul va fi restricționat și pe sensul de mers dinspre Strada Luterană către Calea Victoriei.

București, Piata Unirii, fantanile de la Unirii
SURSA FOTO: Dreamstime

Recomandări pentru șoferi

Restricții de trafic. Brigada Rutieră face apel către conducătorii auto să evite această zonă pe durata restricțiilor, să adopte o conduită preventivă, să păstreze o distanță corespunzătoare între vehicule pentru a asigura frânarea în condiții de siguranță și să respecte locurile special amenajate pentru oprire și staționare.

De asemenea, șoferii sunt îndemnați să respecte toate semnalele și indicațiile polițiștilor care vor fi prezenți în zonă pentru coordonarea traficului.

Recomandări pentru pietoni

Pietonilor li se recomandă să circule exclusiv pe trotuare și să traverseze strada doar pe la trecerile de pietoni semnalizate, asigurându-se înainte și respectând culoarea verde a semaforului.

Restricțiile de trafic sunt impuse pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului „Onor Armatei Române” și a proteja participanții și publicul larg, iar poliția rutieră va supraveghea traficul pentru a minimiza disconfortul în zonă.

calea victoriei bucuresti strazi inchise
SURSA FOTO: Inquam Photos, George Călin

Restricții de trafic în Craiova

Vineri, 25 octombrie, Primăria Craiova a impus restricții de circulație pentru desfășurarea ceremoniilor de Ziua Armatei Române.

A avut loc o prezentare de tehnică militară, însă a avut loc și o ceremonie de retragere cu torțe.

Traficul a fost restricționat între 8.00 – 15.00 pe strada Alexandru Ioan Cuza, tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Romul şi intersecţia cu strada Arieş.

Vineri seara, între 20.00 – 21.00, va fi aplicată o nouă restricție de circulație în Craiova. Străzile vizate sunt:

  • Strada Alexandru Ioan Cuza, tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Romul şi intersecţia cu strada Popa Şapcă
  • Strada Popa Şapcă
  • Calea Unirii, tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Alexandru Ioan Cuza şi intersecţia cu strada Brestei, zona km 0 sensul giratoriu
  • Bulevardul Nicolae Titulescu, tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Ştefan cel Mare, zona km 0 sensul giratoriu şi intersecţia cu strada Constantin Brâncuşi şi strada Amaradia pe sensul de mers Craiova-Filiași
  • Strada Amaradia, tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Constantin Brâncuşi şi intersecţia cu strada Doljului