Greșeala majoră pe care o fac românii de Ziua Muncii! Nu ai voie să faci așa ceva de 1 Mai, dacă nu vrei să ai probleme cu ficatul. Este total greșit să combini micii cu berea.
Micii și berea, un pericol pentru ficatul dumneavoastră
Micii și berea, nelipsita combinație de 1 Mai, este un real pericol pentru ficatul dumneavoastră, potrivit medicului nutriționist dr. Anca Ioniță. Conform spuselor sale, micii și berea sunt cea mai nocivă alegere pentru că afectează ficatul și îngreunează digestia.
„Ficatul prioritizează procesarea alcoolului deoarece este un toxic pentru el şi trebuie să îl elimine cât mai repede. Ulterior grăsimea adusă din alimentaţie se depune pe ficat, acesta fiind procesul apariţiei ficatului gras sau steatozei hepatice.
Dacă îi cumpărăm din comerţ, nu avem controlul asupra ingredientelor folosite. De cele mai multe ori se adaugă grăsime pentru gust, aceasta făcând parte din categoria grăsimilor săturate. Grăsimile saturate trebuie consumate în cantităţi cât mai mici, din cauza efectului negativ asupra sistemului cardiovascular.
Cea mai sănătoasă metodă de pregătire a micilor este în cuptor, datorită posibilităţii scurgerii grăsimii în exces. În tigaie este nevoie de o lingură de ulei pentru a se putea găti, acesta fiind un proces de prăjire, nu este cel mai sănătos pentru organism”, a explicat dr. Anca Ioniță în cadrul unui interviu acordat pentru DCMedical.
La ce trebuie să fiți atenți când cumpărați carne tocată? Sfatul ANPC
Ba mai mult, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, vă sfătuiește să fiți cu mare băgare de seamă când achiziționați produse din carne tocată.
„La cumpărarea produselor din carne tocată, acordați atenție deosebită aspectului produsului! Urmăriți modul de etichetare. Nu cumpărați produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare a datei durabilității minimale/ datei limită de consum și a ingredientelor alergene.
Refuzați produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare! Refuzați produsele din carne care nu au înscrisă, pe etichetă, data durabilității minimale/ data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depășită!
Nu cumpărați produse din carne tocată din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu poate elibera bon de casă cu care să fie justificată tranzacția comercială și riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur, care vă poate afecta sănătatea!
La cumpărarea berii, verificați starea ambalajelor (integritate, etanșeitate), limpiditatea lichidului și data durabilității minimale”, a scri, vineri, Paul Anghel pe contul său de Facebook.