Specialiștii trag un semnal de alarmă în privința acestor alimente. De la o anumită vârstă sunt extrem de periculoase pentru organism. Mare atenție la ce consumați și mai ales cât consumați, dacă vreți să vă feriți de anumite boli. Metabolismul nu mai e același.
Începând cu vârsta de 30 de ani apar modificări la nivelul metabolismului, atât la femei, cât și la bărbați. Specialiștii în nutriție trag un semnal de alarmă în privința alimentelor pe care ar trebui să le evităm după această vârstă, asta dacă vrem să adoptăm un stil de viață sănătos, dar și să ne păstrăm o siluetă suplă.
Mai exact, după vârsta de 30 de ani, metabolismul începe să funcționeze mult mai lent, iar astfel, arderile corporale se vor produce mult mai greu. Drept urmare, ne va fi tot mai greu să scăpăm de kilogramele în plus.
Pe de altă parte, alimentația joacă un rol important și în procesul de îmbătrânire, iar anumite produse te vor ajuta să încetinești acest proces pentru mai mult timp.
Iată ce alimente ar trebui evitate după vârsta de 30 de ani, sau cel puțin consumate prudent:
- Zahărul
Unul dintre cele mai nocive alimente este zahărul. Odată cu încetinirea metabolismului, scade și capacitatea organismului de a prelucra zahărul, astfel, acesta începe să se depoziteze sub formă de grăsime, pe diverse porțiuni ale corpului. Însă, dacă vorbim de excese, zahărul poate duce la o rezistență la insulină și la apariția prematură a ridurilor.
- Îndulcitorii artificiali
Mare atenția și la această capcană. Majoritatea oamenilor înlocuiesc zahărul cu îndulcitorii artificiali, deoarece cred că sunt mai sănătoși. Însă, lucrurile nu stau chiar așa. Specialiștii susțin că îndulcitorii pot duce la apariția cancerelor, dar și la formarea unui nivel ridicat de glucoză. De asemenea, și îndulcitorii susțin la stocarea grăsimilor. Alte boli ce pot deriva din consumul acestui aliment sunt sindromul metabolic, diabetul de tip 2 și bolile cardiovasculare.
- Alcoolul
Cu toate că ne place să ne răsfățăm din când în când cu câte un pahar de vin, luați aminte că și alcoolul favorizează procesul de îngrășare, mai ales după vârsta de 30 de ani. Este plin de calorii.
- Cafeina
Cafeina este unul dintre cele mai folosite alimente de români. Tuturor ne place o cafea bună, mai ales dimineața. Dar, mare atenția că poate afecta calitatea somnului. Somnul insuficient afectează inclusiv pielea. Dacă nu dormi, îți vine să mănânci, dacă mănânci, automat, te îngrași.
- Făina albă
Făina albă odată ingerată în corp se tranformă în glucoză, iar glucoza se depune sub formă de grăsime.
- Carnea procesată
Am ajuns și la un alt aliment, care, de asemenea, este foarte consumat de români. Mezelurile sau carnea procesată este extrem de bogată în sodiu și grăsimi saturate, care afectează în mod special inima. În plus, carnea procesată mai conține și nitriți, substanțele care duc la apariția cancerului.
- Sare
Specialiștii în nutriție avertizează și în privința consumului de sare. Cu toate că organismul are nevoie de sare, însă atenția la ce cantitate consumați. Sarea crește tensiunea arterială și riscul de accident vascular cerebral. Dacă citiți etichetele produselor, efectiv veți fi șocați de câtă sare introduceți în organism.