Cui nu-i plac fructele? Sunt atât de dulci! Indiferent de forma sub care le servim, proaspte, dulceață cremoasă sau prăjituri, ne place să mâncăm fructe. Mereu sunt în coșul nostru de cumpărături datorită gustului lor și al vitaminelor. Din nefericire, un studiu făcut recent de Enviromental Working Group (EWG) anunță vești proaste pentru pofticioși. Potrivit certărilor de la Enviromental Working Group (EWG), substanțele chimice folosite pentru a împiedica distrugerea recoltelor de dăunători au un grad ridicat de toxicitate. Agricultura industrială nu distruge doar micii inamici, ci și sănătatea consumatorilor, potrivit csid.ro.

Reprezentanții EWG sunt de părere că măsurile impuse de Protecţia Mediului în agricultură ar trebui modificate în ceea ce privește pesticidele. În funcţie de nivelul de toxicitate din pesticide, EWG a realizat o listă a fructelor și legumelor pe care ar trebui să le evităm.

Mărul

Premiul de Miss Popularitate la categoria fructe merge la măr! Cine nu a mâncat vreodată acest fruct? Este dulce, săvuros și îl poți include într-o multitudine de rețete. Plăcintă cu mere, compot de mere, cidru de mere, mere coapte și multe alte preparate care îți lasă gura apă. Din păcate pentru gurmanzi, acest fruct este infectat cu cea mai mare cantitate de pesticide.

Căpșunile

Deși zâmbim numai la auzul lor, ne este recomandat să renunțăm și la prietenele noastre zemoase, devenite acum dușmanul sănătății noastre din cauza pesticidelor cu care sunt udate.

Potrivit EWG, căpşunile din magazine conţin o cantitate alarmantă de pesticide. Așa cum raportul menționează, 98% din mostrele de căpşuni examinate de autorităţile sanitare prezintă urme de pesticide. Aproape jumătate din aceste mostre sunt udate cu peste zece tipuri diferite de pesticide.

Din păcate pentru noi, nu doar merele și căpșunile trebuie să rămână în magazin, pe lista creată de cei de la Enviromental Working Group apar 12 alimente nesigure pentru consumul alimentar. Acestea reprezintă un pericol pentru sănătatea noastră şi pot deveni o sursă sigură de infecţii dacă sunt consumate pe termen lung.

Merele, căpșunile, nectarinele, piersicile, țelina, strugurii, cireșele, spanacul, ardeiul gras, roșiile și castraveții sunt fructele și legumele pe care trebuie să le evităm.

Din fericire, Environmental Health Perspective a descoperit că alimentele organice au un impact benefic asupra organismului, chiar și numai după o săptămână de consum. Proprietățile fructelor organice ajută organismul în eliminarea toxinelor din corp.

Dacă totuși bugetul tău lunar nu îți permite să cumperi cât de des ai vrea produse organice sau dacă locuiești într-o zonă în care greu se găsesc astfel de alimente, avem vești bune! EWG a întocmit și o listă cu fructe și legume curate și este destul de mare. Astfel că putem consuma cu încredere: avocado, porumb dulce, ananas, varză, mazăre, ceapă, sparanghel, mango, papaya, kiwi, vinete, pepene galben și grepfruit.