Nu mai consumați acest aliment dacă vreți să slăbiți. Distruge încet metabolismul și provoacă daune organismului

mancare

Sursa: Dreamstime

Când ne-am propus să slăbim, trebuie să găsim un echilibru între consumul de calorii și aportul de alimente. Se știe că, dacă mâncăm prea mult, nu vom da jos acele kilograme în plus. Acest lucru nu se va întâmpla nici dacă ne înfometăm, întrucât metabolismul se va încetini. Iar odată cu încetinirea metabolismului, revenirea la ritmul inițial de ardere a caloriilor poate fi dificilă, dacă nu chiar imposibilă.

Dacă ne-am propus să mai dăm jos câteva kilograme, este important să știm care dintre alimentele incluse în dietă, aparent inofensive, pot încetini obiectivele pierderii în greutate, potrivit Shefinds. Pentru că, deși nu s-ar crede, există astfel de alimente care pot avea efectul contrar.

Nutriționiștii explică de ce nu ar trebui să mai mâncăm batoane granola procesate.

Sursa: Dreamstime

Cel mai prost aliment „sănătos” pentru pierderea în greutate

Dacă ați crezut că un baton granola este modalitatea cea mai bună pentru un mic dejun rapid, bogat în nutrienți, experții în sănătate susțin că v-ați înșelat. De obicei, aceste batoane provoacă mai multe daune organismului aflat în proces de slăbire, decât s-ar crede.

„Batoanele de granola sunt cel mai prost aliment „sănătos” pentru pierderea în greutate. Sunt pline de ingrediente inflamatorii, inclusiv zahăr rafinat și alte cereale”, spune nutriționistul Heather Hanks. „Mulți producători susțin că batoanele lor de granola sunt sănătoase, deoarece conțin ovăz”, continuă ea. Deși ovăzul este o sursă bună de fibre, problema cea mare este legată de restul ingredientelor, pe care, de obicei, le ignorăm.

Adaos de zaharuri, carbohidrați și calorii

„Ingredientele adăugate în batoanele granola sunt cele care le fac atât de nesănătoase”, explică Hanks. De obicei, cele mai populare batoane de granola au adaos de zaharuri, carbohidrați și calorii, care pot face ravagii asupra metabolismului, agravează inflamația și pot duce la creșterea în greutate.

Anumite alimente pot ajuta la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor

Un alt nutriționist consultat de site spune că, deși batoanele de granola sunt în trend și cei care vor să slăbească le mănâncă la micul dejun, acestea subminează regimul de slăbire, printre alte efecte secundare negative.

Deși nu există o magie care să contribuie la creșterea ratei metabolismului bazal – ritmul de ardere a caloriilor (prin creșterea masei musculare a organismului), anumite alimente pot ajuta la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor.

Alegeți, în schimb, fructele de pădure

O porție de fructe de pădure (proaspete sau congelate) în fiecare zi are potențialul de a topi până la patru kilograme și trei centimetri din talie, susțin cercetătorii de la Cleveland Clinic. Ei spun că unii compușii din fructele de pădure (carotenoizi) activează genele care ajută la descompunerea rapidă a grăsimii abdominale stocate și la transformarea acesteia în energie.

De asemenea, grapefruitul poate ajuta persoanele care doresc să slăbească, deoarece are puține calorii și oferă senzația de sațietate pentru mai multă vreme. Acest lucru se datorează fibrelor pe care le conține. Beți o jumătate de pahar de suc de grapefruit înaintea mesei și veți consuma o cantitate mai mică de calorii, spun nutriționiștii.