Nu mai consumați aceste produse la micul dejun! Pot da peste cap metabolismul și pot duce la probleme de sănătate

mâncare

Sursa: Dreamstime

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, metabolismul nostru încetinește din cauza pierderii masei musculare, a alimentației insuficiente sau a unor modificări ale stilului de viață. Specialiștii spun că nu doar vârsta joacă un rol esențial în încetinirea metabolismului. La fel de importantă în acest proces este și alimentația.

Mai exact, anumite alimente pe care obișnuim să le mâncăm în mod special dimineața, la micul dejun.

În plus, există multe modalități de a continua să stimulăm metabolismul, indiferent de vârstă. Site-ul Shefinds arată cum putem stimula metabolismul și care sunt alimentele care nu mai au ce căuta în dietă, după o anumită vârstă.

O masă bine echilibrată și hrănitoare la începutul fiecărei zile este o modalitate excelentă de a ne menține metabolismul ridicat pe măsură ce îmbătrânim. Așa cum anumite alimente ajută la stimularea naturală a metabolismului, altele ar trebui evitate cu orice preț dacă vrem să stopăm acest proces.

Specialiștii în nutriție susțin că, dacă nu vrem să ne punem metabolismul în pericol, după vârsta de 40 de ani ar trebui să eliminăm de la micul dejun alimentele bogate în zahăr și în carbohidrați.

Carbohidrații sunt digerați ca zahăr înainte de a fi eliberați în sânge, provocând o creștere a zahărului din sânge. Un sistem numit indicele glicemic clasifică carbohidrații pe baza impactului lor asupra zahărului din sânge. Sistemul diferențiază carbohidrații simpli, care sunt fabricați din zaharuri cum ar fi fructoza și glucoza, și promovează vârfurile rapide ale zahărului din sânge.

Brioșele și produsele de patiserie

Medicii consultați de Shefinds avertizează asupra alimentelor bogate în carbohidrați, dar sărace în grăsimi și proteine, cum ar fi produsele de patiserie procesate, cumpărate din magazin. Un exemplu ar fi brioșa sau deliciosul croissant, dar orice combinație de grâu rafinat și zahăr ne pune în pericol metabolismul.

Nu doar efectul termic al alimentelor (TEF) este cel care face ca alimentele bogate în zahăr și carbohidrați să fie dăunătoare pentru pierderea în greutate. „Astfel de alimente ne fac să ne fie din nou foame, în câteva ore, din cauza variațiilor de zahăr din sânge care apar atunci când organismul procesează carbohidrații și zahărul”, spune medicul Melinda Rayle. Asta înseamnă că vom simți nevoia să mâncăm și mai mult pe parcursul zilei, ceea ce va duce inevitabil la creșterea în greutate.

Cereale cu lapte

În general, o alimentație bogată în carbohidrați poate fi dăunătoare metabolismului și sănătății în general.

Există și alte produse care ar trebui eliminate din micul dejun. Un bol cu cereale care conțin zahăr are, de asemenea, un conținut ridicat de carbohidrați. Și din nou putem spune că asta poate distruge metabolismul. „Un mic dejun format din cereale și lapte degresat nu va face altceva decât să te pregătească pentru o creștere a insulinei și  creștere a zahărului din sânge după doar câteva ore”, adaugă Rayle.

Ce ar trebui să mâncăm dimineața, pentru a stimula metabolismul? Pentru femeile de peste 40 de ani, specialiștii consideră că ar fi bine ca micul dejun să fie alcătuit din proteine, grăsimi și carbohidrați (conținând fibre). Cel mai bun exemplu ar fi ouăle și pâinea prăjită. De asemenea, o altă variantă ar putea fi crenvurștii de curcan pe o felie de pâine din cereale integrale.