Mihai Craiu trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul administrării antibioticelor la copii. Acesta a explicat ce înseamnă, de fapt, antibioticele. Potrivit medicului acestea sunt ”niște otrăvuri”, iar părinții ar trebui să țină cont de acest lucru atunci când le administrează copiilor.

„Sunt niște substanțe farmaceutice care sunt destinate omorârii unor ființe vii ca noi, care nasc, cresc, se înmulțesc și fac copii la rândul lor. Dacă ne uităm la nume, antibio înseamnă împotriva vieții. Deci sunt niște otrăvuri. Asta ar trebui să știe părinții. Toată lumea se străduiește să-i dea copilului ce e mai bun. Dar antibioticelor fac ceva numai acelor ființe vii. La virusuri, antibioticele nu fac nimic”, a explicat Mihai Craiu, la Pro TV.

Totodată, medicul a mai subliniat faptul că există oameni care cer antibiotic de la primele simptome, însă acest lucru poate avea efecte negative, mai ales când vine vorba de copii. De asemenea, Mihai Craiu a reamintit faptul că noul coronavirus nu poate fi ucis cu niciun antibiotic.

„Noi am făcut un studiu foarte interesant. Trei sferturi dintre românii care vin la spital cu copii cu febră se așteaptă să primească antibiotic. Antibioticele date degeaba nu ajută, ba chiar fac rău. Noul coronavirus nu poate fi omorât cu vreun antibiotic”, a mai spus el.

Tot mai mulți părinți evită spitalele

În același timp, se pare că odată cu evoluția pandemiei de COVID, părinții preferă să evite spitalele. În acest context, Mihai Craiu spune că sunt situații când vizita la doctor nu poate fi amânată sau evitată, deoarece efectele pot fi cu adevărat devastatoare.

„În toată lumea părinții se comportă așa. Acum, în toată lumea, s-au redus la jumătate vizitele la spital în această perioadă și au fost înlocuite cu întâlnirea cu medicul online.

Semnele reale de pericol pentru o boală cu febră sunt modificarea stării de conștiență, când un copil e prea moale, fără energie, existența convulsiilor, copii care tremură și își dau ochii peste cap. Al treilea pericol: un copil care vomită încontinuu sau aer diaree. Dacă le identificăm, acel copil trebuie să ajungă la medic cât mai repede. Cam într-o oră trebuie să ajungă la spital”, a mai spus medicul Mihai Craiu.