Gastronomia românească este plină de rețete gustoase, ideale pentru marile sărbători. Bucătăria tradițională cuprinde diverse legume și mirodenii într-o varietate de preparate delicioase. Însă carnea de porc este vedeta bucătăriei românești, în special iarna.

Oamenii pregătesc diverse preparate simple sau complexe din carnea de porc. Toba de casă, de exemplu, este nelipsită de pe mesele românilor în decembrie. Dacă vrei să mănânci așa ceva de Crăciun, dar nu știi cum se pregătește, atunci respectă rețeta următoare.

Tobă de casă, preparatul tradițional românesc perfect pentru iarnă

O tobă de casă gustoasă nu necesită diverse ingrediente scumpe sau mirodenii exodice, avem nevoie doar de:

– două urechi de porc;

– doi rinichi de porc;

– o limbă de porc;

– o bucată de muşchi de porc;

– o inimă de porc;

– un stomac de porc;

– 250 de grame de slănină cu carne;

– o jumătate de kilogram de pulpă de porc;

– patru căţei de usturoi;

– sare;

– piper măcinat;

– piper boabe;

– foi de dafin.

MOD DE PREPARARE

Se pun la fiert urechile, rinichii, limba, inima, muşchiul, slănina şi pulpa de porc, după care se adaugă boabele de piper și sarea după gust, plus foile de dafin. Lăsăm totul pe foc o oră, iar după ce organele de porc s-au fiert, le lăsăm la răcit.

Limba de porc se curăţă de pieliţa albă şi se toacă în cubuleţe mari. Tocăm și restul măruntaielor, apoi amestecăm totul cu usturoiul pisat, sare şi piper măcinat după gust, plus două polonice din zeama în care au fiert organele de porc.

Umplem stomacul de porc cu compoziţia obţinută şi îl coasem. Din nou, fierbem zeama în care au stat măruntaiele, iar când apa începe să clocotească se pune toba în oală. Lăsăm toba la fiert jumătate de oră și o înțepăm, din când în când, cu un ac. Greșeala pe care mulți o fac este să nu o înțepe, motiv pentru care se poate sparge. Apoi scoatem toba din apă și o lăsăm să se răcească până a doua zi, conform culinar.ro.