Cui nu-i place piureul de cartofi? E cremos, dulce, aromat, sățios și este „partenerul ideal” al oricărui tip de carne. Cu toate că numai gândul la el ne încântă papilele gustative, uneori trebuie să ne punem pofta în cui din cauză că preparatul nostru nu a ieșit cum trebuia. Ba avea cocoloașe, ba era prea lichid, ba anumite bucățele de cartofi nu s-au fiert suficient. Unde am greșit, dar unde? Dacă nu mai vrei să ai parte de un astfel de scenariu, urmează sfaturile pe care ți le-am scris în rândurile de mai jos.
Secretul piureului de cartofi
Combină cartofii
Atunci când vrei să pregătești această garnitură, este recomandat să folosești diferite feluri de cartofi, însă ai grijă să fie egale porțiile. În acest fel te vei putea bucura de o aromă mai densă. Încearcă cartofii săpunari cu miez alb-roz în combinație cu cartofii făinoşi, care au un conţinut minim de apă, dar amidon din plin. Substanța respectivă absoarbe untul pe care îl adaugi asigurând legumelor acea textură moale mult dorită.
Atenție la apă
O greșeală pe care o fac multe persoane, în special începătorii, este că pun apă caldă în oala în care ar trebui să fiarbă cartofii. Dacă facem așa ceva, marginile se vor găti prea mult, iar miezul va rămâne crud. Bucățile de cartofi trebuie fierte la aceeaşi temperatură și în acelaşi timp. Folosește mereu apă rece.
Sarea
Nu uita că este important să adaugi sare în apa în care fierb legumele. În fond, sarea este cel mai important ingredient în bucătărie.
Focul
Unele persoane afirmă despre gătit că este o artă, însă eu o consider o știință exactă. O singură schimbare și totul se schimbă. Fii atent să nu pici în capcana timpului. Probabil foamea este mare, însă focul de pe aragaz trebuie să rămână mic. Dacă focul este mare, apa dă în clocot, iar cartofii se vor sfărâma. Fierbe-i la foc potrivit, așa vor rămâne întregi şi se vor găti uniform.
Temperatura laptelui
Toată lumea știe că în piureul de cartofi se folosești lapte, însă majoritatea fac greșeala de a turna lapte rece în oală. Din această cauză, pulpa cartofului se răcește. Încălzeşte uşor laptele într-o crăticioară înainte, nu trebuie fiert, ci doar cald.