Dacă majoritatea îi preferă la grătar, mulți aleg varianta prăjiți sau, aceea mai sănătoasă, la cuptor. Se poate spune că există un mod „corect” de a face cârnații? Răspunsul îl oferă un cunoscut bucătar irlandez pentru tabloidul The Mirror.

Jeff Baker, un renumit bucătar care a gătit pentru cei de la Queen, a dezvăluit secretul cârnaților perfecți. Nu e nicio operațiune complicată, dar trebuie să respectăm câteva lucruri.

Cum se prepară cârnații perfecți?

1. Scoateți cârnații din frigider cu 20 de minute înainte de a-i găti. Acest lucru ajută ca aceștia să se gătească uniform și previne desprinderea pielii la contactul cu căldura.

2. Folosiți o tigaie anti-aderentă și puneți-o la foc mic spre mediu.

3. Adăugați în tigaie o linguriță de untură de rață sau de gâscă. Întindeți untura cu o lingură până când tigaia este complet acoperită, apoi îndepărtați excesul de grăsime.

4. Așezați cârnații în tigaie, asigurându-vă că nu se ating unul de celălalt și lăsați-i la foc constant. Întoarcerea lor în mod regulat îi va face să capete o culoare aurie. Jeff Baker recomandă ca aceștia să fie prăjiți între 10 până la 12 minute și niciodată mai mult, pentru a nu se usca.

5. Lăsați cârnații să se odihnească înainte de a-i servi. Secretul este tocmai acesta: cârnații trebuie lăsați să se odihnească câteva minute, așa cum facem și cu o friptură, permițând cărnii să devină fragedă și mai suculentă.

Greșeli frecvente

Nu înțepați cârnații dacă vreți să fie suculenți!

În acest fel, nu faceți decât să eliminați sucul din ei, făcându-i mai uscați

Nu faceți cârnații la cuptor!

Deși pare a fi opțiunea cea mai sănătoasă, nu veți obține niciodată gustul minunat al cârnaților prăjiți în tigaie.