Nu mai face niciodată asta când prăjești cârnați! E cea mai mare greșeală

carnati

SURSA FOTO: Dreamstime

Englezii obișnuiesc ca dimineața să mănânce un mic-dejun ultra consistent, din care nu lipsesc, pe lângă un ou ochi și iahnia de fasole, celebrii cârnați prăjiți. Pe meleagurile românești, cârnații se mănâncă mai mult la prânz sau la cină, iar modul de preparare diferă.

Dacă majoritatea îi preferă la grătar, mulți aleg varianta prăjiți sau, aceea mai sănătoasă, la cuptor. Se poate spune că există un mod „corect” de a face cârnații? Răspunsul îl oferă un cunoscut bucătar irlandez pentru tabloidul The Mirror.

Jeff Baker, un renumit bucătar care a gătit pentru cei de la Queen, a dezvăluit secretul cârnaților perfecți. Nu e nicio operațiune complicată, dar trebuie să respectăm câteva lucruri.

Cum se prepară cârnații perfecți?

1. Scoateți cârnații din frigider cu 20 de minute înainte de a-i găti. Acest lucru ajută ca aceștia să se gătească uniform și previne desprinderea pielii la contactul cu căldura.

2. Folosiți o tigaie anti-aderentă și puneți-o la foc mic spre mediu.

3. Adăugați în tigaie o linguriță de untură de rață sau de gâscă. Întindeți untura cu o lingură până când tigaia este complet acoperită, apoi îndepărtați excesul de grăsime.

4. Așezați cârnații în tigaie, asigurându-vă că nu se ating unul de celălalt și lăsați-i la foc constant. Întoarcerea lor în mod regulat îi va face să capete o culoare aurie. Jeff Baker recomandă ca aceștia să fie prăjiți între 10 până la 12 minute și niciodată mai mult, pentru a nu se usca.

5. Lăsați cârnații să se odihnească înainte de a-i servi. Secretul este tocmai acesta: cârnații trebuie lăsați să se odihnească câteva minute, așa cum facem și cu o friptură, permițând cărnii să devină fragedă și mai suculentă.

Greșeli frecvente

Nu înțepați cârnații dacă vreți să fie suculenți!

În acest fel, nu faceți decât să eliminați sucul din ei, făcându-i mai uscați

Nu faceți cârnații la cuptor!

Deși pare a fi opțiunea cea mai sănătoasă, nu veți obține niciodată gustul minunat al cârnaților prăjiți în tigaie.