Cel mai simplu lucru este să lași carnea în frigider, de preferat într-un recipient adânc. Dacă vărsați accidental sânge direct pe alimente, cel mai bine este să-le aruncați.

Sângele scurs în frigider ar trebui curățat cât mai curând posibil. De asemenea, ar trebui să dezinfectați orice rafturi sau suprafețe care au fost pătate, cu apă fierbinte, săpun sau spray antibacterian.

Unul dintre cele mai cunoscute trucuri pentru a avea o friptură delicioasă este să o dezghețați complet după ce ați scos-o din congelator. Dar, de obicei, e nevoie de 24 până la 36 de ore pentru a dezgheța carnea congelată.

Potrivit ThedailyMeal, mulți apelează la cuptorul cu microunde, ca la o soluție rapidă, deși este considerată o soluție extrem de periculoasă pentru sănătate. În plus, această metodă poate schimba microstructura alimentelor, iar carnea riscă să fie dezghețată la suprafață și plină de gheață în interior.

Cum se dezgheață corect carnea. Cel mai bun mod

Cum se dezgheață corect carnea? Dacă se întâmplă să ajungeți în această situație, nu trebuie să vă impacientați.

Mulți apelează la cuptorul cu microunde, ca la o soluție rapidă, deși este considerată una periculoasă pentru sănătate. În plus, această metodă poate schimba microstructura alimentelor, iar carnea riscă să fie dezghețată la suprafață și plină de gheață în interior.

Dacă se întâmplă să ajungeți în această situație, nu trebuie să vă impacientați. Iată tot ce trebuie să știți dacă vreți să dezghețați rapid o bucată de carne.

Cele mai sigure metode sunt și cele mai eficiente

Există câteva moduri de a dezgheța carnea tocată, pe ultima sută de metri. Înainte de orice, ar trebui spus că cel mai bun mod de a dezgheța carnea este lăsând-o la frigider, într-un vas acoperit, timp de 24 de ore.

O a doua metodă eficientă este să o puneți într-un castron cu apă foarte rece, schimbând apa la fiecare 30 de minute. Acestea sunt considerate cele mai sigure metode și oferă cele mai bune rezultate.

Nu încercați să o dezghețați în timp ce o gătiți

Poate fi o economie de timp să dezgheți carnea direct, aruncând-o în tigaie și punând-o la foce, evitând astfel orele în care aștepteți să se dezghețe. Dar s-ar putea să nu fie complet sigur. Gătitul cărnii congelate înseamnă că durează mai mult să se gătească pe tot parcursul, exteriorul fiind făcut înaintea interiorului. Vă puneți sănătatea în pericol și, în plus, nici gustul nu va fi cel așteptat.

Nu lăsați carnea congelată pe blatul din bucătărie!

Avertismentul specialiștilor: în niciun caz nu trebuie să lăsați carnea congelată pe blatul din bucătărie pentru a se dezgheța.

În acest fel, expuneți carnea riscului de contaminare, deoarece bacteriile se înmulțesc rapid la temperaturi ridicate.

Potrivit experților, pentru a dezgheța carnea într-un mod sănătos și rapid, înfășurați-o în folie alimentară și puneți-o într-un recipient cu apă rece.

Acest lucru permite alimentelor să-și păstreze mai bine valoarea nutritivă, aroma și să accelereze procesul de dezghețare, spre deosebire de cuptorul cu microunde.

Cu toate acestea, nu uitați să schimbați apa la fiecare 30 de minute, astfel încât să mențineți o temperatură suficient de scăzută pentru a preveni proliferarea bacteriilor.

produse carne
Carne / SURSA FOTO: Dreamstime

Nu o lăsați prea mult la temperatura camerei

Când carnea este lăsată la temperatura camerei, exteriorul se dezgheță mai repede decât interiorul. Dacă se întâmplă acest lucru, stratul exterior al cărnii intră în ceea ce Departamentul de Agricultură al SUA numește „Zona de pericol”: intervalul de temperatură în care bacteriile se pot înmulți mai ușor.

Țineți cont de câteva lucruri esențiale

Când dezghețăm carnea și nu numai, este important să respectăm câteva reguli de bază:

1. Mâinile trebuie spălate înainte de a o atinge

2. Pentru a evita răspândirea mirosurilor urâte și a bacteriilor în congelator, ar trebui ca alimentele să fie bine învelite în folie alimentară.

3. După dezghețarea cărnii, nu mai trebuie băgată din nou la congelator.