Nu mai faceți aceste greșeli când folosiți lămâi! Știm că lămâile sunt bogate în vitamina C, fibre și minerale, iar unii medici chiar recomandă consumul unui pahar de apă cu lămâie în fiecare dimineață. Se spune că sprijină digestia, previne oxidarea celulelor și oprește formarea pietrelor la rinichi.
Din păcate, majoritatea oamenilor nu profită de o serie de alte utilizări ale acestui fruct versatil. Pe de altă parte, în anumite situații, lămâile pot face mai mult rău decât bine.
Pentru a profita cât mai mult de aceste fructe delicioase, evitați să faceți aceste greșeli comune, potrivit TheDailymeal.
Nu stoarceți lămâia cât mai mult posibil
De ce să lăsați ambrozia dulce acrișoară în interiorul unei lămâi când există o formulă pentru a stoarce mai mult suc din orice citrice? În primul rând, nu tăiați lămâile înainte de a le pregăti corespunzător. Începeți prin a le curăța, mai ales dacă intenționați să consumați coaja, apoi înmuiați întregul fruct în apă caldă. Acest truc înmoaie coaja de lămâie, făcând-o mai ușor de presat, zdrobit sau răsucit.
Înmuiați coaja, rulând apoi lămâia intactă pe o masă sau pe un blat tare, plat, pentru a-i deschide membranele. Sau puteți ține lămâia în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde, pentru a o înmuia și a o face să se stoarcă mai ușor.
Cu excepția cazului în care folosiți un storcător, tăiați lămâile pe lățime. Acest lucru ușurează obținerea unei cantități mai mari de zeamă. Folosiți o furculiță pentru a deschide membranele individuale din jurul pulpei lămâii.
Nu tăiați în mod corespunzător feliile de lămâie
Așezați lămâia pe o suprafață plată și tăiați-o în sferturi. Luați fiecare sfert și îndepărtați miezul, marginea membranei albe a miezului și orice semințe rămase. Tăiați două felii egale din fiecare sfert, oferindu-vă opt bucăți de lămâie. Feliile de lămâie sunt perfecte pentru a orna felul de mâncare sau băutura.
Nu folosiți zeama de lămâie pentru a păstra mai mult avocado
Deoarece avocado conține o enzimă numită polifenol oxidază foarte ușor. În momentul în care pulpa sa moale și verde intră în contact cu aerul, începe să se oxideze. În cel mai scurt timp, un avocado poate deveni bun de aruncat la coș.
Un truc cunoscut de mulți pentru a întârzia oxidarea avocado este adăugarea sucului de lămâie. Aceasta poate menține fructele avocado proaspete timp de aproximativ 24 de ore.
Deși nu puteți preveni în totalitate oxidarea, acizii din zeama de lămâie ajută la oprirea progresului oxidării și menține avocado comestibil mai mult timp, reducând risipa.
Nu curățați cuptorul cu microunde cu lămâi
Natura acidă a lămâii o face un agent de curățare excelent, în special pentru cuptorul cu microunde. Același compus chimic care dă lămâilor aroma lor, acționează și ca un antiseptic, eliminând bacteriile, mucegaiul, fără a utiliza substanțe chimice iritante.
Uleiurile din interiorul cojii de lămâie pot ajuta la îndepărtarea petelor și la eliminarea grăsimilor, iar parfumul fructului în sine poate neutraliza mirosurile nedorite, făcând din lămâi alegerea perfectă pentru curățarea cuptorului cu microunde.
Nu folosiți cojile de lămâie la potențialul maxim
În loc să tratezi coaja de lămâie ca pe un gunoi, o poți folosi în bucătărie. Poate fi răzuită și este un topping excelent pentru cocktailuri, deserturi și sosuri.