Dincolo de rolul său în bucătărie, folia fiind folosită frecvent la coacere și la păstrarea aromelor mâncărurilor preferate, aceasta poate fi extrem de utilă într-o gospodărie și în alte moduri. Poate fi utilizată când mutăm mobila, pentru a nu zgâria podeaua, sau la curățarea argintăriei pătate. Este clar că folia de aluminiu a devenit un instrument indispensabil în orice casă, potrivit Housedigest.

Nu mai faceți asta când folosiți folie de aluminiu. Toată lumea a greșit până acum

Cu toate acestea, folia de aluminiu poate fi folosită adesea în mod greșit. De fapt, există câteva greșeli comune pe care toți le-am făcut. Indiferent dacă o utilizați pentru proprietățile reflectorizante, abilitățile de reținere a căldurii sau în diverse alte moduri, în locuință, evitați aceste greșeli pentru a obține rezultatele dorite.

Introducerea foliei de aluminiu în cuptorul cu microunde

Cea mai mare greșeală pe care o putem face este să băgăm folia în cuptorul cu microunde. Chiar dacă puteți folosi folia pentru a păstra mai bine anumite alimente, scoateți-o întotdeauna din recipient, înainte de a încălzi mâncarea la microunde pentru că poate provoca scântei și chiar incendii.

Microundele încălzesc alimentele emițând unde electromagnetice, care excită orice molecule de apă prezente, generând căldură prin frecarea dintre aceste molecule. Folia de aluminiu se comportă diferit atunci când este expusă la radiația cu microunde.

Deoarece aluminiul este un material puternic, poate cauza acumularea de curent electric când este plasat în cuptorul cu microunde. Iar curentul va provoca scântei. În special, marginile subțiri ale foliei și colțurile ascuțite sunt foarte predispuse la scântei.

În plus, natura sa reflectorizantă poate duce la un fenomen numit „arc”. Acest lucru se întâmplă atunci când energia cuptorului cu microunde este reflectată de folie, putând deteriora interiorul aparatului sau ducând la scântei suplimentare. Dacă proprietățile reflectorizante ale foliei direcționează energia către un anumit loc din cuptor, poate provoca și un incendiu.

Nu mai folosiți folie prea subțire!

Folia de aluminiu care este prea subțire s-ar putea rupe cu ușurință, făcând-o mai puțin eficientă. Folia mai groasă, de calitate superioară, asigură, în general, o izolare termică și o distribuție mai bună. Este, de asemenea, mai ușor de manevrat. Folia subțire se poate rupe cu ușurință, ducând la gătirea neuniformă a unor preparate. De asemenea, prin rupere, alimentele pot fi expuse la căldură directă și astfel să se ardă. Același lucru se întâmplă când folosiți folie subțire pentru a călca haine sau a curăța vasele.

Utilizarea foliei de aluminiu deasupra hainelor pe care le călcați

Puteți pune o folie de aluminiu sub capacul mesei de călcat pentru a reflecta căldura pe haine, făcând călcarea mai eficientă. Cu toate acestea, o greșeală pe care o face majoritatea oamenilor este să pună folie de aluminiu deasupra, crezând că așa se va transfera mai multă căldură hainelor.

Dacă folia este deasupra hainelor, veți călca doar folia. Prin așezarea foliei sub capacul mesei de călcat, profitați de calitățile sale reflectorizante și astfel puteți să călcați ambele părți ale țesăturii, simultan.

Lipirea foliei de aluminiu pe interiorul ferestrelor

Pusă pe geamuri, aceasta poate fi o soluție temporară pentru a ține departe căldura în zilele toride de vară. Trucul funcționează destul de bine, reflectând lumina soarelui departe de interiorul camerei, făcând ca temperaturile din casă să scadă.

Dacă nu aveți aer condiționat, este o modalitate simplă de a vă răcori. Folosirea foliei pe ferestre este foarte populară deoarece este ușor de realizat. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați fășii de folie de aluminiu în dimensiuni adecvate și să le atașați pe ferestre.

Cheia pentru ca acest truc să funcționeze este așezarea foliei pe exteriorul ferestrelor, nu pe interiorul lor. Dacă folia se află pe interior, căldura rămâne prinsă între geam și foaie, creând un efect de seră, care va genera și mai multă căldură în cameră. Pentru a bloca cu adevărat soarele este nevoie ca folia să fie pusă în exterior.