Piureul de cartofi este una dintre cele mai populare garnituri. Dar, dacă v-a rămas o porție consistentă de la cină și ați ținut-o la frigider, ar fi bine să țineți cont de câteva lucruri dacă vreți să-l reîncălziți.
Adăugați un ingredient cremos
Există câteva soluții simple și rapide la care puteți apela pentru ca acest preparat să nu se transforme într-o masă apoasă. Cel mai simplu (și mai delicios) este să adăugați pur și simplu un ingredient gros, cremos, cum ar fi untul, smântâna sau crema de brânză. Asigurați-vă doar că sunt la temperatura camerei, astfel încât să nu răcească piureul. Dacă reîncălziți piureul de cartofi pe aragaz, asigurați-vă că amestecați continuu, astfel încât adaosul de lactate să nu se prindă.
Dacă îl reîncălziți la cuptorul cu microunde, încercați să nu îi țineți la o temperatură foarte mare. Textura poate fi puțin mai groasă, dar ar trebui să aibă același gust decadent și delicios. Dacă, totuși, consistența nu este cea dorită, puteți adăuga un cubuleț de unt topit, după ce ați reîncălzit totul. Pentru a recupera o parte din aroma originală a piureului, presărați ierburi proaspete sau condimente, cum ar fi sare și piper.
Secretele unui piure perfect
Nu mai folosit mixerul pentru a pasa cartofii! Este una dintre greșelile frecvente. Cu o furculiță sau un pasator de cartofi riscați să obțineți o textură inconsistentă, lăsând unele bucăți de cartof nezdrobite. Și mai greșit este dacă folosiți un mixer vertical. Rezultatul va fi un piure ca un clei, extrem de lipicios.
Cel mai bine ar fi să folosiți o mașină de tocat. Untul ajută la îmbogățirea texturii cartofilor. Dar nu ar trebui să folosiți untul ca unicul produs lactat în piure. Luați în considerare și o lingură de smântână sau brânză de capră pentru a obține cea mai bună aromă și cea mai cremoasă textură.
Cartofilor nu le place să fie gătiți prea mult
Nu uitați că, în general, cartofilor nu le place să fie gătiți prea mult. Se prind repede și pot deveni lipicioși. Dacă trebuie să grăbiți pregătirea lor pentru ca piureul să se poată face mai repede, puteți spăla și tăia cartofii înainte de a face friptura. Țineți-i acoperiți. Când sunt gata de gătit, scurgeți apa, adăugați apă proaspătă și puneți-i la fiert.
Cartofii conțin amidon. Tipurile de amidon, cum ar fi russet și Idaho, sunt ideale pentru cartofi copți și chiar pentru cartofi prăjiți. Cartofii cerați, cum ar fi cartofii noi și cartofii roșii, au o aromă mai bună și își păstrează forma când sunt gătiți. Pentru cel mai bun piure de cartofi ar fi bine să folosiți o combinație între două tipuri de cartofi.
Cartofii roșii vor contribui la o textură ușoară și pufoasă
Cartofii roșii vor contribui la o textură ușoară și pufoasă, în timp ce cartofii albi vor conferi piureului aromă plăcută și cremozitate.
Pe măsură ce cartofii se gătesc, eliberează o cantitate mare de amidon în apa de gătit.
Ceea ce rămâne la sfârșitul fierberii, este o apă aproape vâscoasă. Este bine să adăugați aproximativ o lingură de sare pentru fiecare kilogram de cartofi. Piureul nu va mai avea nevoie de așa de multă sare dacă au fost fierți în apă sărată.