Nu mai faceți asta la micul dejun! Evitați să mai mâncați așa ceva

mâncare

Sursa: Dreamstime

După cum susțin unii dieteticieni, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dacă masa de dimineață este importantă, și ceea ce mâncăm este la fel de important pentru sănătate.

Unele alimente sunt atât de nesănătoase, încât s-ar putea chiar să ne scurteze viața cu câțiva ani, mai ales dacă le consumați constant. Potrivit Shefinds, cerealele sunt, de obicei, o opțiune frecvent aleasă pentru micul dejun, însă multă lume uită că sunt pline de zahăr. Zaharul poate fi cel mai rău ingredient din dieta modernă. O dietă bogată în zahăr poate duce la apariția unor boli, inclusiv obezitate, inflamație cronică și boli de inimă.

Micul dejun ajută la restabilirea nivelurilor de glicogen și, cu cât nivelurile sunt mai mari, cu atât procesele metabolice sunt mai bune: adică putem să ardem mai rapid grăsimile. Specialiștii în nutriție vin cu două sfaturi esențiale pentru a ne ajuta să alcătuim o masă perfectă dimineața, în special dacă ne-am propus să slăbim. „Efectele aportului de zahăr- tensiune arterială crescută, inflamație, creștere în greutate, diabet și ficat grase – sunt legate de un risc crescut de infarct și accident vascular cerebral”, susține Dr. Frank Hu, profesor de nutriție la Harvard T.H.

Cerealele nu sunt singurele alimente pe care trebuie să le evitați la micul dejun

Cerealele nu sunt singurele alimente pe care trebuie să le evitați la micul dejun. Clătitele, de exemplu, conțin și ele mult unt, zahăr și ingrediente procesate. Consumul frecvent poate duce la creșterea în greutate, inflamații și îmbătrânire mai rapidă. Carnea procesată, cum ar fi șunca și cârnații, trebuie eliminată de la masa de dimineață, dacă țineți la sănătate. Iată care sunt alimentele pe care nu mai trebuie să le mâncați dimineața:

Produsele de patiserie

Deși o gogoașă, un pateu cu brânză sau o tartă cu fructe pot fi o modalitate delicioasă de a începe ziua, experții avertizează că nu este și cea mai sănătoasă cale de urmat. De fapt, produsele de patiserie, bogate în carbohidrați rafinați, sunt cea mai bună modalitate de a crește zahărul din sânge.

„Gogoșile, brioșele, prăjiturile, cornurile și oricare dintre aceste produse de patiserie sunt, de fapt, o bombă de zahăr”, spune medicul Frank Hu.

„Nu conțin proteine ​​și, cel mai grav, au foarte puține fibre, ceea ce înseamnă că oferiți corpului o doză mare de zahăr care va crește nivelul de glucoză din sânge”, adaugă el.

Cerealele pentru micul dejun

Cerealele pentru micul dejun sunt o altă opțiune nesănătoasă pe care ar fi bine să o abandonați. Deși pot fi o modalitate convenabilă de a avea o masă rapidă, mai ales când sunteți pe fugă, experții spun că mai toate cerealele de pe piață sunt foarte bogate în zahăr, care crește nivelul de glucoză din sânge.

„Cu excepția cazului în care vorbim de cereale integrale, majoritatea cerealelor pentru micul dejun sunt de fapt pline de zaharuri adăugate”, spune medicul. „Și mai important: țineți copiii departe de cerealele pentru copii, deoarece sunt foarte dăunătoare pentru sănătatea lor”.

Ce ar trebui totuși să mâncăm

Cea mai bună combinație pentru micul dejun ar trebui să includă o sursă de proteine ​​slabe, cum ar fi albușul de ou, brânza de vaci sau iaurtul grecesc fără grăsimi. Alături de legume și fructe de pădure, acesta poate fi un mic dejun ideal, care nu va crește zahărul din sânge.

Nutriționistul Stacey Simon susține că cerealele din cereale integrale, fără adaos de zahăr. pot fi o alegere excelentă, mai ales atunci dacă sunt asociate cu o grăsime sau o proteină sănătoasă, pentru un plus de nutrienți. ”S-a demonstrat că cerealele integrale reduc riscul de boli de inimă, anumite tipuri de cancer și diabet”, a spus ea.