Nu mai faceți asta la micul dejun! Poate fi cea mai mare greșeală
De asemenea, un mic dejun echilibrat aduce numeroase beneficii pentru sănătate, potrivit site-ului Shefinds.
În plus, micul dejun ajută la restabilirea nivelurilor de glicogen și, cu cât nivelurile sunt mai mari, cu atât procesele metabolice sunt mai bune: adică putem să ardem mai rapid grăsimile. Specialiștii în nutriție vin cu două sfaturi esențiale pentru a ne ajuta să alcătuim o masă perfectă dimineața, în special dacă ne-am propus să slăbim.
De ce nu e bine să mâncăm carbohidrați simpli
Consumul de carbohidrați simpli și zaharuri procesate, cum ar fi cereale, clătite, vafe, va avea ca rezultat o „cascada metabolică care ne va da peste cap organismul înainte de a începe ziua”, spune Adrienne Youdim, medic internist specializat în nutriție.
„Aceste alimente provoacă o creștere rapidă a zahărului din sânge, care este urmată de o creștere la fel de rapidă și mare a insulinei, care apoi duce la scăderea glicemiei”, continuă ea. Asta provoacă exact ceea ce nu vrem: letargie, lipsa concentrării și ceața creierului.„Este cel mai rău lucru pentru metabolismul nostru”, avertizează medicul.
Nu săriți niciodată peste micul dejun!
A nu mânca nimic dimineața este considerat de mulți nutriționiști o mare eroare. „Este o concepție total greșită că dacă nu mâncăm dimineața, se încetinește metabolismul. Cercetările au arătat că oamenii care sar peste micul dejun vor ajunge să mănânce alimente nesănătoase în toiul zilei”, explică ea.
„Cheia nu este când să mănânci, ci cum să planifici alimentele, astfel încât să ai la dispoziție cât mai multe opțiuni sănătoase”, spune șeful centrului de nutriție Pritikin Longevity.
Ce ar trebui să mâncăm
Cea mai bună combinație pentru micul dejun ar trebui să includă o sursă de proteine slabe, cum ar fi albușul de ou, brânza de vaci sau iaurtul grecesc fără grăsimi. Alături de legume și fructe de pădure, acesta poate fi un mic dejun ideal pentru a slăbi”, este sfatul dat de Kimberly Gomer.
Nutriționistul Stacey Simon susține că cerealele din cereale integrale, fără adaos de zahăr. pot fi o alegere excelentă, mai ales atunci când sunt asociate cu o grăsime sau o proteină sănătoasă pentru un plus de nutrienți. ”S-a demonstrat că cerealele integrale reduc riscul de boli de inimă, anumite tipuri de cancer și diabet”, a spus ea.