De aceea, el susține că există unele exerciții fizice pe care nu ar trebui să le faceți niciodată după vârsta de 60 de ani, potrivit Wellness52.com.
De ce trebuie să alegem exercițiile potrivite
Corpurile persoanelor în vârstă pot fi afectate de diferite probleme de sănătate, atât din cauza unui stil de viață greșit, cât și a proceselor naturale care afectează, în timp, organismul. Majoritatea persoanelor în vârstă suferă de osteoartrită sau de o uzură a articulațiilor, din cauza stresului acumulat în timp. În plus, mulți vor pierde masa musculară și osoasă, din cauza unor procese precum sarcopenia și osteopenia. Dar alegând exercițiile potrivite și evitându-le pe cele care ne pot face rău, ne putem bucura de o viață lungă, sănătoasă și activă și după ce am trecut de 60 de ani.
Exerciții la care e bine să renunțăm după 60 de ani
Deadlift-ul
Deadlift-ul este unul dintre cele mai populare exerciții de culturism, realizat cu ajutorul greutăților. O barbotă este ridicată de la sol, până la nivelul mâinilor întinse într-o poziție în picioare. Acest tip de exercițiu lucrează o mulțime de mușchi și vă ajută să vă îmbunătățiți independența. Cu toate acestea, deadlift-ul poate pune presiune pe spate, dacă nu sunteți într-o formă perfectă. Puteți să efectuați genuflexiuni în loc de deadlift-uri pentru a lucra mai sigur aceste grupe musculare majore.
Ridicare pe verticală cu gantera
Acest exercițiu forțează umerii, obligându-i să stea într-o poziție nefirească. În plus, pune o presiune foarte mare asupra tendoanelor. Dacă luați în considerare poziția vulnerabilă a umărului și stresul pus pe coafa rotatorie, aveți rețeta perfectă pentru accidentare.
Tracțiuni pull-ups
Deși aceste mișcări pot fi eficiente pentru creșterea forței, majoritatea oamenilor nu are mobilitatea umerilor pentru a le face în siguranță. De fapt, la fel ca și ridicarea pe verticală, nu este recomandat acest exercițiu persoanelor de peste 60 de ani. Nu merită riscul!
Flotările la bancă (dips)
Flotările la bancă (dips) sunt exerciții grozave pentru creșterea forței tricepsului, pieptului și umerilor. Dar și aceste exerciții pun umerii într-o poziție incredibil de vulnerabilă. Mai exact, veți fi predispuși la probleme mari cu umerii. De aceea, ar fi ideal să faceți flotările normale!