Toţi românii trebuie să ştie asta despre modul cel mai potrivit pentru a consuma ouăle fierte, mai ales că se apropie Paştele.
Românii consumă foarte multe ouă fierte de Paşte! Află metoda corecta pentru a le prepara
Cunoscutul medic nutriţionist Mihaela Bilic a explicat că un ou fiert, pentru a nu pica greu la bilă şi pentru o digestie cât mai uşoară, trebuie mâncat într-un singur fel.
„Ca oul fiert să fie prietenos cu organismul nostru și să avem beneficiile maxime ar trebui să fie oul cleios: albușul perfect coagulat și gălbenușul cleios – cel mai bine digerat și nu cade greu la bilă”, a explicat Mihaela Bilic în emisiunea „Frecvența Gustului”, pe care o realizează la Europa FM.
În contextul sărbătorilor de Paşte care se apropie cu paşi repezi, invitatul său, Vlad Petreanu, le-a povestit ascultătorilor Europa FM ce preferă să mănânce în acele zile.
„Eu nu înțeleg conceptul de meniu de Paște. Eu de Paște mănânc ce mănânc de obicei pentru că nu mănânc ce se mănâncă de obicei de Paște: friptură de miel, drob de miel, ouă fierte tari nu.
Cozonac nu pentru că nu mănânc dulce în general. Pască… uneori un pic, dar de politețe.
Mănânc cotlete de miel la grătar cu tzatziki. Cred că este singura parte a mielului pe care o mănânc”, a mărturisit Vlad Petreanu.
Mihaela Bilic a adăugat şi ea că mielul este foarte valoros din punct de vedere nutritiv.
„Este valoros din punct de vedere nutritiv pentru că are organele pe care noi, românii, încă le consumăm. În unele țări nici nu se mănâncă ficat, rinichi, pipoțele”, a explicat cunoscutul medic nutriţionist la Europa FM.
Atenţie la consumul de sare!
Recent, Mihaela Bilic explica, pe pagina ei de socializare, cât de multă sare mâncăm, de fapt, atunci când luăm o gustare.
„Ce înseamnă un gram de sare?
Cum spune și povestea, iubirea maximă e ca sarea în bucate. Fără sare mâncarea nu are gust. Dar și prea multă sare dăunează grav sănătății.
Organizația Mondială a Sănătății recomandă un aport maxim de 5 g sare/zi, adică o linguriță. Atenție, nu e vorba doar de solnița cu sare, ci de toată sarea conținută deja în alimente. Campioni la aportul de sare sunt murăturile, sosurile, ronțăielile și mâncarea semipreparată. Sarea avem peste tot, și în pâine și în biscuiți și chiar în apa de băut.
Iată ce înseamnă 1 g de sare:
-2 felii pastramă
-5 felii salam de Sibiu
-1,5 felii șuncă de Praga
-1 crenvurșt
-2 felii de somon afumat
Tot 1 g de sare avem în 3 felii de pâine, 8-9 măsline, un cub de brânză sau cașcaval, un triunghi de brânză cu mucegai sau parmezan.
La cat de multă sare există deja în produsele alimentare, eu zic că nu mai e nevoie să punem solnița pe masă!”, a scris Mihaela Bilic pe contul său de Instagram.
View this post on Instagram