Dacă vă pregătiți deja proviziile pentru iarnă și doriți să faceți bulionul în casă și să nu-l cumpărați din magazin este bine să aveți în vedere o serie de reguli pentru a obține un produs de calitate.
Bulionul de acasă nu se compară cu cel din comerț
Iar dacă acest proces vi se pare greu, trebuie să rețineți că, produsele din magazinele alimentare sunt rareori ceva special, doar recipiente cu concentrat de roșii. Când îl preparați singur, puteți alege roșiile pe care le folosiți și, prin urmare, aroma concentratului finit.
Trebuie să țineți cont de un lucru însă. În timp ce orice roșie poate fi folosită pentru a face bulion, tipul de roșie pe care îl alegeți va face o diferență în randamentul final.
O problemă ades întâlnită la bulion este că prinde floare, dar există o soluție pentru această problemă, așa că urmați indicațiile care urmează pentru a avea un produs fără surprize.
Sfaturi pentru un bulion de calitate
Trebuie să ținem cont de câteva trucuri în cazul bulionului și dacă le urmăm produsul va fi mult mai gustos și suficient de dulce.
Alegerea roșiilor potrivite este prima problemă. Acestea nu trebuie să fie nici verzi, dar nici prea coapte sau zemoase. Pentru bulionul de casă cele mai bune roșii sunt cele cărnoase. Acordați însă o mare atenție să nu fie putrezite, mucegăite sau alterate. Curățați-le bine altfel bulionul va face mucegai.
Un alt aspect important de care trebuie să ținem cont este să nu folosim niciodată conservanți sau zahăr în bulion. Cu toate acestea, dacă ținem neapărat, putem să adăugăm puțină sare, dar niciodată sare iodată.
O mașină de tocat roșii ne ușurează munca
Cel mai simplu mod de a prepara bulionul este dacă avem acasă o mașină de tocat roșii, dar aceasta nu este neapărat necesară. Dacă avem mașină de tocat roșii trebuie doar să tăiem roșiile în bucăți mari, apoi torni sucul obținut într-un bol curat.
În cazul în care nu avem mașină de tocat în casă nu disperați pentru că există și alte metode pentru a prepara bulionul. Putem tăia roșiile în bucăți mari și le punem la fiert la foc mediu. Odată înmuiate le strecurăm printr-o sită și obținem sucul de roșii.
Nu în ultimul rând, trebuie să aveți grijă la recipientele în care depozitați sucul de roșii. Acestea trebuie să fie bine spălate și sterilizate și este recomandat să fie opărite în apă fierbinte sau în cuptor, pe o tavă metalică.