Fluorul este un ingredient important în pasta de dinți, care ajută la întărirea smalțului și la rezistența în fața cariilor. Medicul stomatolog John Hewlett spune că este cel mai eficient ingredient din pasta de dinți, așa că e bine să nu mai facem asta când ne spălăm pe dinți, potrivit Cnet.

Am procedat complet greșit

Potrivit unui sondaj al Fundației pentru Sănătate Orală, două treimi dintre oameni își clătesc gura imediat după periere, pentru a elimina resturile de pastă de dinți din gură. Complet greșit, spun specialiștii, care subliniază faptul că, prin clătire, practic, anulăm cele mai importante avantaje ale spălării dinților. Pentru că nu actul de spălare în sine aduce beneficii dinților și gingiilor, ci pasta de dinți.

Clătirea gurii după periaj elimină ingredientele din pasta de dinți

Clătirea gurii după spălarea dinților elimină de fapt și ingredientele din pasta de dinți, iar cel mai important este fluorul. Este ingredientul principal în pasta de dinți, întărind smalțul dinților, înlocuind mineralele pierdute, acționând pentru a preveni cariile dentare și ajutând la reducerea nivelului de acid pe care îl produc dinții.

Care este soluția

Scuipatul, fără clătirea gurii, vă va scăpa de excesul de pastă de dinți, permițând fluorului să-și facă treaba în mod eficient. În plus, asigurați-vă că așteptați cel puțin o jumătate de oră după periaj pentru a bea apă sau alte băuturi.

Ar trebui să respectați îndemnul „scuipați, nu clătiți” de fiecare dată când vă spălați pe dinți, dar acest lucru este și mai important pe timp de noapte.

Când să folosim apa de gură

Majoritatea apelor de gură conțin mai puțin fluor decât pasta de dinți. Prin urmare, clătirea cu apă de gură imediat după periaj poate elimina fluorul de pe dinți. În schimb, ar trebui să optăm pentru utilizarea apei de gură în alt moment al zilei, cum ar fi după prânz sau după ce am băut cafea.

Mai multe sfaturi pentru periajul dentar

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru sănătatea orală.

– Utilizați întotdeauna o periuță de dinți cu peri moi, niciodată medii sau tari. Hewlett spune că o periuță cu peri tari crește riscul de retragere gingivală

– Nu contează dacă folosiți ața dentară înainte sau după periaj, atâta timp cât o folosiți o dată pe zi, pentru a îndepărta placa bacteriană.

– Nu trebuie să vă periați dantura agresiv pentru a o curăța. Acest lucru poate duce, de asemenea, la retragerea gingiilor.

– Consultați întotdeauna medicul dentist pentru sfaturi personalizate. Ei înțeleg cum arată profilul de sănătate orală.