Lucruri precum periajul danturii, de două ori pe zi, vizitele regulate la dentist și schimbarea periodică a periuțelor au devenit obiceiuri de igienă orală pentru a avea gura și gingiile sănătoase. Spălatul pe dinți este o operațiune necesară, zilnică, pentru a îndepărta microbii (cunoscuți sub numele de placă bacteriană) de pe suprafața dinților.
Un medic stomatolog avertizează că nu trebuie să mai faceți asta niciodată atunci când vă spălați pe dinți. Potrivit The Mirror, un dentist cunoscut din Marea Britanie a împărtășit unele dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii în mod frecvent atunci când se spală pe dinți.
De ce nu trebuie să udați periuța de dinți
Potrivit doctorului Sahil Patel, una dintre cele mai mari greșeli pe care le puteți face este să udați periuța de dinți înainte de a adăuga pasta de dinți. Expertul, fondator al Marylebone Smile Clinic, a explicat: „Dacă uzi periuța de dinți înainte de a pune pasta, o diluezi.
Pasta de dinți are deja cantitatea potrivită de umiditate. Dacă este prea umedă, va face spumă mai repede și atunci o vei scuipa mai repede”, explică el. Medicul recomandă să începeți curățarea din spatele dinților.
De unde să începeți periajul
„Aș recomanda să începeți periajul din spatele dinților, care este partea cea mai greu de curățat”, a spus el. „Dacă începi din față, este mai probabil să te oprești și să nu mai speli și partea din spate a danturii, iar asta nu e deloc bine”, adaugă medicul.
Ața dentară nu e la fel de bună ca periuțele interdentare.
Nu în ultimul rând, el nu recomandă ața dentară, spunând că ar fi mai bine să optați pentru periuțe interdentare. „Aceste periuțe interdentare pot ajunge în colțuri și zone dificile, în care periuța de dinți nu poate ajunge pentru a curăța placa. Sunt și mai eficiente decât ața dentară și vin în multe forme și dimensiuni pentru a asigura o potrivire bună”, a explicat medicul.
Există un alt obicei pe care mulți îl facem, deși este greșit
Potrivit Fundației pentru Sănătate Orală, două treimi dintre oameni își clătesc gura imediat după periaj, pentru a elimina resturile de pastă de dinți. Se pare că acest obicei este complet greșit. Specialiștii spun că, prin clătire, practic, anulăm cele mai importante avantaje ale spălării dinților. Și asta pentru că nu actul de spălare în sine aduce beneficii dinților și gingiilor, ci pasta de dinți.
Clătirea gurii după spălarea dinților elimină și ingredientele din pasta de dinți, iar cel mai important este fluorul. Acesta este ingredientul principal în pasta de dinți, întărind smalțul dinților, înlocuind mineralele pierdute, acționând pentru a preveni cariile dentare și ajutând la reducerea nivelului de acid pe care îl produc dinții.
Modul corect de a folosi o periuță de dinți electrică
Ca și în cazul clasicei periuțe, tehnica periajului are o importanță foarte mare când vine vorba de avantajele periuței electrice. Odată cu apariția și uilizarea pe scară largă a periuțelor de dinți electrice, stomatologii au schimbat sfaturile legate de tehnica periajului.
„Când folosiți o periuță de dinți electrică cu oscilație-rotație, ar trebui să plasați peria pe suprafața dintelui începând de la linia gingiei”, explică dentistul Stephanie Gans. Dacă periajul nu se realizează de la gingii spre extremitatea dintelui, periuţa electrică nu poate asigura o igienă orală corespunzătoare.