Nu mai luați aceste medicamente! Afectează testul antidrog

șoferi, romania

SURSA FOTO: Dreamstime

Nu luați aceste medicamente înainte de a șofa! Acestea sunt pastilele care pot influența testul antidrog folosit de polițiștii de la rutieră. Sunt foarte populare printre români!

Medicamente care influențează testul antidrog al Poliției rutiere

Lista acestor medicamente care pot cauza probleme șoferilor a fost realizată de către medicii Spitalului CFR Timișoara. Ei au emis un important avertisment cu privire la pastilele care trebuie evitate înainte de a ne urca la volan.

Avertismentul este cu atât mai important cu cât printre ele se numără și anumite pastile foarte populare în rândul românilor. Spre exemplu, anumite pastile pentru răceală.

Adela Filipescu, farmacist în cadrul Spitalului CFR Timișoara, a precizat că printre ele se numără și medicamentele care pot fi cumpărate fără rețetă.

Medicamentele pot fi cumpărate cu sau fără rețetă si pot să afecteze abilitățile de a conduce mașina sau utilaje grele (moto stivuitor, macara, tractor, etc). De asemenea, sunt anumite categorii de medicamente care pozitivează testul antidrog rapid utilizat de Politia Romana”, a precizat ea.

Clarificările farmacistei cu privire la ce poate influența testul antidrog

Farmacistul Adela Filipescu anunță că testul antidrog din salivă nu va fi influențat de alimente banale, precum apa, cola, cafea, suc de portocale, ceai, tutun, pasta de dinți, apa de gura, guma de mestecat.

Testul antidrog rapid din saliva NU este influențat, de exemplu, de consumul de: apa, cola, cafea, suc de portocale, ceai, tutun, pasta de dinți, apa de gura, guma de mestecat.

Principalele clase de medicamente care va pot influenta negativ reflexele.

Daca va aflați sub tratament cu astfel de medicamente: nu întrerupeți tratamentul decât la recomandarea medicului;

Folosiți metode de deplasare alternative (familie, prieteni, taxi, transport in comun);

Informați medicul daca serviciul dumneavoastră presupune conducerea unui autovehicul sau operarea de utilaje grele”, explica Adela Filipescu, farmacist în cadrul Spitalului CFR Timișoara, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Iată lista publicată de medicii Spitalului CFR Timișoara:

SURSA FOTO: Spitalul CFR Timișoara

În România, testul antidrog prin salivă pentru șoferi reprezintă o măsură adoptată pentru a asigura siguranța în trafic. Totodată, pentru a combate conducerea sub influența substanțelor interzise. Aceste teste se efectuează pe șoferii opriți în trafic și sunt menite să detecteze prezența unor substanțe psihoactive în organismul conducătorilor auto.

Acest test este o inițiativă care vine în completarea controalelor clasice și se adresează identificării potențialelor riscuri legate de consumul de droguri în timpul conducerii. Testele antidrog prin salivă sunt realizate în mod rapid și eficient, furnizând rezultate într-un interval scurt de timp.