Anumiți carbohidrați, precum cei care se găsesc în cerealele integrale și legume, sunt plini de fibre și ajută la eliminarea senzației de foame pe parcursul zilei. Aceștia sunt carbohidrații care fac minuni mai ales dacă vrem să slăbim.
Există însă și carbohidrați care fac exact opusul, potrivit site-ului Shefinds. Dieteticienii spun de ce acești carbohidrați pot fi un pericol pentru sănătate.
Carbohidrații rafinați sunt produsele din cereale care au fost prelucrate de un producător de alimente, astfel încât cerealele integrale nu mai sunt intacte.
Nutriționiștii ne explică ce se întâmplă cu organismul nostru dacă alegem să mănâncăm la micul dejun carbohidrați rafinați, cum ar fi clătitele și brioșele.
„Carbohidrații rafinați, cum ar fi cei care se găsesc în produse de patiserie și ale produse de acest gen, foarte consumate la micul dejun, de la clătite la brioșe, fac ravagii în organism prin disbioza intestinală și inflamație”, spune dieteticianul Trista Balance.
Dezechilibrul bacteriilor intestinale și inflamația vor determina încetinirea metabolismului
Dezechilibrul bacteriilor intestinale și inflamația vor determina încetinirea metabolismului, spune dieteticanul. „Disbioza intestinală va afecta capacitatea de a pierde în greutate și de a rămâne la o greutate pe care ne-o dorim”, spune ea.
„De asemenea, dacă și calitatea digestiei este perturbată, nu vom benfecia de anumiți nutrienți, care pot fi importanți pentru metabolism.”
Consumul de fibre oferă mai multe beneficii pentru sănătate , mai ales dacă încercați să slăbiți
Ce ar fi bine să mâncăm la micul dejun ne spune tot dieteticianul. „În loc să vă bazați pe acești carbohidrați rafinați la micul dejun, alegeți proteinele din ouă și cerealele integrale”, ne sfătuiește ea.
Prin înlocuirea carbohidraților rafinați cu cereale integrale, se crește consumul de fibre dietetice. Consumul de fibre oferă mai multe beneficii pentru sănătate , mai ales dacă încercați să slăbiți. Mai mult, stimularea aportului de fibre ne ajută să ne simțițim mai sătui și să mâncăm mai puțin pe parcursul zilei .
Tărâțele și germenii sunt cele mai nutritive părți ale cerealelor integrale, deoarece conțin cantități mari de nutrienți, cum ar fi fibre, vitamine B, fier, magneziu, fosfor, mangan și seleniu.