Deși nu ne-am putea imagina viața fără anumite produse alimentare delicioase, gustul lor aromat este un adevărat pericol pentru sănătatea noastră. De exemplu, un preparat iubit de extrem de mulţi români crește glicemia în doar 10 minute și se digeră abia în 3 zile!
Nimic nu-ți înveselește ziua mai bine decât un hamburger mare cu chiftea din carne de vită, ketchup picant, maioneză dulce, castraveți murați acrișori și, desigur, cartofi prăjiți crocanți. Deși salivăm numai când ne gândim la așa ceva, hamburgerii sunt extrem de periculoși pentru sănătatea noastră.
Recent, experții medicali au explicat ce se întâmplă în organismul nostru după ce mâncăm un hamburger, dar și cât de mult durează să-l digerăm complet.
Hamburgerul, otrava de la fast-food
Specialiștii medicale ne sfătuiesc să evităm acest produs alimentar deoarece la doar 10 minute după ce am terminat de mâncat un hamburger, glicemia atinge repede un nivel ridicat. De altfel, după 30 de minute organismul nostru începe să se deshidrateze, iar la 40 de minute se reinstalează senzația de foame.
De asemenea, digestia unui singur burger durează peste trei zile din cauza că e plin de grăsimi, conform doctorulzilei.ro.
Burgerii, o adevărată bombă calorică
Burgerul american clasic cu cașcaval conține 540 kcal, însă numărul caloriilor poate fi mai mare în funcție de combinația de sosuri dulci-picante și garnituri pe care le adăugăm.
Toate acest amestec de produse alimentare grase cauzează o creștere alarmantă a zahărului în sânge și chiar determină dependență alimentară și provoacă mâncatul compulsiv. Când mâncăm un hamburger, corpul nostru secretă dopamină, aceeași substanță chimică eliminată de creier de dependenții de droguri.
Mâncarea de la fast-food provoacă dependență
Numai în chiflă găsim fructoză din sirop de porumb și sodiu, care provoacă dependență alimentară și ne fac să vrem să mâncăm mai mult și mai mult.
De asemenea, lista produselor alimentare pe care trebuie să le evităm este mare, pe ea fiind inclusă și anumite preparate care par sănătoase, dar nu sunt.
Salatele de la fast food: o salată poate avea un număr egal de calorii cu un burger sau chiar îl poate depăși. Combinația frecventă dintre carne, brânza și sosurile dulci este o adevărată bombă calorică și un pericol pentru abdomentul plat obținut cu greu la sala de sport.
Cerealele integrale: cutiile de cereale integrale nu au doar fulgi de ovăz, ci și zahăr și coloranți artificiali.
Batoanele proteice: din nefericire, aceste gustări pot să conțină ingrediente artificiale, sodiu, zahăr și 45 de grame de carbohidrați, potrivit cutiutacuretete.ro.